|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ideje za pustne maske

Metka Troha, 15.2.2017
S pomočjo Ringarajevcev smo vam pripravili nekaj predlogov za letošnjo pustno masko. Preverite, kako iznajdljivi in ustvarjalni so, in morda prav med temi predlogi najdete tudi idejo za vaše otroke, zase ali pa kar za vso družino.

image
Z malo domišljije lahko ustvarimo pustno masko kar doma.
/331


Prave pustne »klasike«

Pustne maske, ki nam jih je poslala Suzana Rengeo so nas resnično navdušile. Metuljček, gosenica, telebajsek ali pikapolonica so že skoraj pustne »klasike« in tudi vaši otroci bodo v njih vse navdušili s svojo simpatičnostjo. Suzana nam je za lažjo predstavo poslala ogromno slikic (v galeriji), s katerimi si boste lahko pomagali pri izdelavi.

 

Najprej pustni kostum, nato pa pižama

Na pomoč pri predlogih za kostume, nam je priskočila tudi ustvarjalna mamica Zvonka Vrenčur, ki ustvarja pod imenom ZVEGI (www.zvegi.com). Sama pravi, da so njeni kostumi že od otroštva posebni – drugačni: »V otroštvu je za to poskrbela mama, nato smo skupaj s prijatelji delali skupinske maske, ki so bile zanimive in unikatne. Iz otroštva mi je ostala želja ustvarjati pustne kostume. Tako sedaj z veseljem skrbim za kostume svojih otrok in od lani tudi za prodajo svojih unikatnih kostumov«. Pravi, da je do sedaj najpogosteje sešila kostume za pikapolonico, backa Jona, dinozavre in zmaje, ki so posebej priljubljeni pri fantkih ter mucke Hello Kitty, ki jih obožujejo punčke. Posebnost njenih kostumov je, da so udobni, prijetnih materialov in večinoma jih lahko otrok nosi tudi, ko mine norčavi čas. Tako z nakupom kostuma ne porabite denarja samo za pustno obleko, ampak za obleko, ki je uporabna dlje časa.

Nekaj idej, kako lahko uporabite pustni kostum:

  • Kostumu za pikapolonico odstranite krila in ostane preprosta oblekica. Tudi kostumu Hello Kitty odstranite samo rep in ostane vam vsakodneva oblekica in kapa. 
  • Od kostuma popularnega baceka Jona po koncu pustovanja otroku ostane kapica in oblačilo, ki ga lahko uporabi za pižamo. 
  • Dinozavri in zmaji so motiv, ki ga imajo otroci vedno radi. Če kostumu odstranite rep, otroku ostane trenerka z dinozavrovim motivom.


Pokukajte na spletno stran ZVEGI.COM, kjer boste našli marsikaj zanimivega in uporabnega za vsak dan.


Kako v zadnjem trenutku narediti kostum za vašega malčka?

Zvegi nam je izdala skrivnost za izdelavo kostuma dinozavra, nad katerim bodo navdušeni vaši mali fantiči, zraven pa dodala še kup idej za izdelavo kostuma prikupne pikapolonice, metuljčka, mucke in še kaj.

1. DINOZAVER

Potrebujete: poljubno trenerko in kapo, nekaj filca ali flisa (50 cm), šivanko, sukanec

Iz filca ali flisa izrežemo dva trakova približno 8 cm široka in 15 cm dolga. Vsak trak prerežemo v obliki cikcaka, tako da dobimo 4 zobčaste trakove, ki jih prišijemo na zunanjo stran hlačnic in rokavov trenerke. Nato izrežemo še kakšen dodaten nazobčan trak, ki ga prišijemo na kapo. Izrežemo in prišijemo še oči in že je pripravljena kapa za dinozavra. Iz ostalega filca ali flisa izrežemo daljši trikotnik, ki ga uporabimo za rep. Na ta trak prišijemo še en nazobčan trak in rep prišijemo h kapi ali k zadnjemu delu trenerke.

2. PRIKUPNE PUSTNE ŽIVALICE

Potrebujete: poljubno otroško obleko, šivanko, sukanec, flis ali filc

* Če imate za deklico v omari kakšno črno obleko ali drugo oblačilo, lahko iz rdečega flisa izrežemo le krila, jim narišemo črne pike, ter jih prišijemo na obleko. Tipalke lahko naredimo iz kosmatih žičk, ki jih zvijemo v obliko obroča ali pa naredimo črno kapico, na katero prišijemo tipalke. In mala pikapolonica je tu!

* Če se v omari skriva kakšna barvna oblekice, lahko naredimo metulja. Krila izrežemo iz debelejšega barvneg filca in jih prišijemo na obleko. Za piko na I lahko krila še poljubno okrasimo.

* Iz sive, oranžne ali tigraste obleke lahko na podoben način naredimo muco, miško ali tigrico. Ušesa prišijemo na kapo ali pritrdimo na obroč za lase.


Maska za vso družino

Mami, ati, Ian in Nia iz družine Ključevšek so nam zaupali navodila za izdelavo preproste in zelo poceni pustne maske, ki so jo poimenovali arabska družina. V takšno pustno preobleko se lahko našemijo prav vsi člani družine, zraven pa se jim lahko pridružijo tudi drugi: prijatelji, strici, tete in njihovi otroci.

Potrebujete:

- za mamico in očka: temne hlače, bel pulover in bela majčka ter naglavna ruta

- za otroka: rutka, rjuha kot pokrivalo

Zelo vam pride prav, če imate doma ali si lahko sposodite spominek iz kakšne arabske države, saj je tako maska še popolnejša. Kako je izgledala našemljena družinica Ključevšek na pustni torek, lahko preverite v galeriji fotografij.


Mala kmetičica

Izdelava pustne maske, ki nam jo je kot predlog poslala Petra Vurušič je preprosta in zanjo lahko uporabite stvari, ki jih najdete kar doma. Za pustno masko male kmetice potrebujete: poletno oblekico, ki ste jo sami nosili kot otrok; predpasnik; rutica (za rutko lahko uporabite kar rumeno rutico, ki je zaščitni znak prvošolčkov)

Deklico oblečete v poletno oblekico, pod katero naj ima toplejšo majčko in bodi, da je ne bo zeblo. Predpasnik lahko preprosto sešijete sami iz kakšnega kosa odpadnega blaga ali pa za to poprosite katero od babic, ki so običajno vešče šivalnih opravil. Na glavo zavežete rumeno rutico in pustna šema je tu. Da bodo tudi nogice na toplem, otroku nataknite tople žabe, obujte pletene gamaše in škorenjce. Če se boste z otrokom udeležili kakšnega pustnega karnevala zunaj, čez oblecite plašček starejšega modela, ki ga imajo shranjenje vaše mame, pod rutico pa otrokovo glavico zaščitite s kapo v ujemajoči se barvi rutke.

 

Da boš mlaček prav zares prava maškara, mu morate samo še poslikati obraz. Ne veste kako? TUKAJ vam ponujamo nekaj različnnih poslikav obraza, ki nam jih je zaupala profesionalna vizažistka.

  

Vsem, ki ste nam zaupali nasvete za pustne maske, se iskreno zahvaljujemo in vam želimo dobrih idej tudi letos.

  

Veselo pustno rajanje!

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
8
Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
5
Kazenski stol ubija integriteto, odnos in ...
Če otroka, ki svojih čustev razvojno še ne zna nadzirati, pošljemo v svojo sobo ali na kazenski stol, ga tako rekoč zapu...
4
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
4



Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...
5 razlogov ZA počitniški dolgčas
Sodobni otroci zaradi vsakodnevnih intenzivnih stimulacij iz okolja še toliko bolj potrebujejo počitniški dolgčas. Preve...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?