|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

RECEPT: Jagode s skutnim nadevom

Uredništvo Ringaraja.net, 28.12.2023
Odlična novoletna pogostitev tako za goste kot otroke. In tako za silvestrovo kot prvega januarja za pozen in zdrav zajtrk.

image
Priprava teh sladkih grižljajev vam bo vzela le deset minut. (Ščepec njama)
/11


"S tem receptom se je vse začelo! Nastal je, ko smo poskušali iz malo bolj zdravih sestavin pripraviti nekaj, kar bi utešilo bolestno željo po sladkem. Da bi posrečeno zamisel delili s sotrpini, sva začeli pisati blog - vse ostalo je zgodovina, kot se reče. Recept je še vedno med najbolj priljubljenimi, in čeprav je preprost, sva nanj nadvse ponosni. Je pa tudi izredno okusen," v knjigi Ščepec njama pišeta danes slavni avtorici svetovno znane spletne strani Pinchofnom.com, na kateri boste našli recepte za slastne jedi, s katerimi se ne boste (z)redili, temveč boste celo shujšali.


Vsekakor recept, ki ga je treba nujno dodati k ostalim pregrešnim in visokokaloričnim silvestrskim jedem!

 

PREBERITE TUDI:  Družinski novoletni prigrizki

 

Za 4 osebe potrebujete:

- 24 srednje velikih jagod
- 120 gramov skute (najbolje bo, če bo ekološkega izvora in vsaj nepasterizirana, še bolje pa bo, če bo tudi nehomogenizirana)
- 25 gramov sirnega namaza (velja enako kot za skuto)
- 50 gramov (oziroma po okusu) čim bolj naravnega sladila v prahu
- 1/2 žličke vanilijeve esence (ponovno ekološkega izvora)
- 1 dietni oziroma čim bolj zdrav navaden piškot brez prelivov in polnil, ki ga zdrobite

 

PREBERITE TUDI:  Pomaka iz belega fižola in bazilike

 

Priprava:

Priprava teh sladkih grižljajev vam bo vzela le deset minut in potrebno ne bo prav nič kuhanja in pečenja.

1) Najprej vsem jagodam odstranite peclje in stržene ter jih dobro očistite. Nato z majhnim ostrim nožem v vsako jagodo v stržen po pecljem zarežite stožčasto odprtino, da naredite prostor za nadev.

2) V skledi gladko zmešajte skuto, sirni namaz, sladilo in vanilijevo esenco.

3) Majhno vrečko za zamrzovanje napolnite s skutnim nadevom, ki ga stisnite v en vogal vrečke. Vrečko zgoraj zatisnite in odstrižite vrh vogala, kjer je skutni nadev. Pazite, da bo luknjica zares majhna, da boste lahko iztiskali nadev v majhne luknjice v jagodah.

4) Nadevajte vse jagode in jih posujte s piškotnimi drobtinami

5) Do serviranja jagode hranite v hladilniku. Če se le da, ne več kot eno uro, saj bodo sicer spustile sok.  


Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...
5
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
4
Prehrana 21. stoletja za ženske
Različna življenjska obdobja ženske zahtevajo različno prehrano in različne prehranske navade. V knjigi Prehrana 21. sto...
3
Paradižnik - pripravite ga drugače!
Zaradi sladkega okusa, imajo paradižnik zelo radi tudi otroci. Če ne drugače, predelanega v kečap prav gotovo! Tega lahk...
3



Pozor: Salmonela v čokoladnih jajčkih
Na Zvezi potrošnikov Slovenije opozarjajo, da se v določeni seriji čokoladnih jajc in drugih izdelkov Kinder zaznali pri...
POZOR: Zdravju škodljivi otroški piškoti!
Iz Uprave RS za varno hrano so sporočili, da so priljubljeni otroški piškoti znamke Plazma neustrezni za uživanje zaradi...