|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Je dojenje precenjeno?

P.L., 27.2.2014
Zadnja leta vse zdravstvene organizacije in strokovnjaki svetujejo čim daljše dojenje in mu pripisujejo velik pomen. A raziskava je pokazala, da je nekoliko precenjeno.

image
/11


Britanski strokovnjaki so opravili raziskavo, v katerem so sodelovali dvojčki. Eden je bil hranjen izključno z materinim mlekom, drugi z adaptiranim. Rezultati pa so pokazali, da med njima ni bilo zdravstvenih razlik.


Vodja raziskave Cynthia Colen je povedala, da meni, da so številni pozitivni učinki, ki naj bi jih imelo dojenje precenjeni.


Raziskava je zajemala 8237 otrok, od tega je bilo 1773 parov dvojčkov. Med tistimi, ki so bili različno hranjeni in iz iste družine, ni bilo bistvenih razlik v zdravstvenem stanju, v dobi od 4. do 14. leta.


Drugi del raziskave pa je pokazal, da imajo dojeni otroci boljše zdravje. Strokovnjaki pojasnjujejo, da ne gre za to, s čim so otroci hranjeni, na to vpliva v veliko večji meri socialni položaj družine in prehranske navade.


Strokovnjaki pojasnjujejo, da imajo otroci, ki prihajajo iz revnejših družin, slabše prehranske navade in posledično tudi več težav z zdravjem. Nikakor pa na to nima vpliva to, ali so bili dojeni ali ne.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
49
Najlepše dekliško ime po vašem izboru je ...
Končala se je EPSKA bitka za najlepše dekliško ime in za najljubšega ste izbrali ...
7
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
6
VIDEO: Kako vidi novorojenček?
Ali dojenček vidi že v maternici? Pri kateri starosti ima dojenček jasno sliko obrazov? Preverite, kako se razvoja vid o...
5



Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Koliko mleka popije dojenček?
Najpogostejše vprašanje mamic je, koliko mleka popije njihov dojenček in ali je to dovolj, preveč ali premalo. Naj bo do...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?