|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Od februarja do junija o zeliščarstvu in zeliščih

Helena Primic, 8.2.2020
Kako si pri naravnem zdravljenju otroka in družine pomagati z zelišči? Katera so zdravilna in katera ne? Kako jih prepoznati in kje jih nabrati?

image
Želite svojemu otroku predati tudi znanje o zeliščarstvu?
/11


Ste tudi vi vedno občudovali tiste modre ženice, ki so zelo dobro poznale rastline v svoje okolici in točno vedele, katera rožica je primerna za katero bolezen?

Zeliščarstvo je vsekakor tradicionalno znanje, ki ga kot družba ne smemo izgubiti ter lahko pride zelo prav še posebej sodobnim staršem, ki si želijo zdravje svojega otroka in svoje družine krepiti na naraven način ter z zelišči. 

In to domačimi zelišči, ki vam morda že rastejo na vrtu ali le nekaj korakov stran od vašega doma na travniku ali v gozdu.

Toda, kako jih prepoznati in kako uporabljati?


PREBERITE TUDI: Z otrokom na vrtu

 

Z zeliščarko Jožico Bajc Pivec

Če se tudi vi želite pobliže spoznati z zeliščarstvom, se nam od februarja do junija pridružite na ciklu petih predavanj in praktičnih delavnic o zeliščarstvu z izkušeno zeliščarko ter ljubiteljico narave Jožico Bajc Pivec, ki se z zeliščarstvom ukvarja že od leta 1979.

Jožica Bajc Pivec

Predavanja in praktične delavnice bodo potekale na Ljubljanskem gradu in v njegovi okolici ob torkih ob 17.30 uri v naslednjih terminih:

1) V torek, 11. februarja 2020 v Grajskem gledališču - predavanje Zelišča iz zeliščarkine košarice,

2) V torek, 10. marca 2020 v Grajskem gledališču - predavanje Spomladanske zdravilne rastline,

3) V torek, 14. aprila 2020 na Grajskem griču - terenska delavnica Spoznavanje zdravilnih rastlin na Grajskem griču,

4) V torek, 12. maja 2020 v Zmajevem brlogu - praktična delavnica Naredi si svojo tinkturo in

5) V torek, 9. junija 2020 v Zmajevem brlogu - praktična delavnica Izdelava mazil v domači kuhinji.

 

PREBERITE TUDI: Krehalko - domač sirup za lajšanje kašlja

 

Za celoten cikel 2 predavanj in 3 delavnic le 75 evrov!

Vstopnice lahko kupite na tej povezavi, na spodnji postaji vzpenjače, na prodajnih mestih na Ljubljanskem gradu in na vseh prodajnih mestih Mojekarte.si. Če boste na tematsko predavanje ali praktično delavnico prišli s tirno vzpenjačo, ste z nakupom vstopnice za predavanje/delavnico upravičeni do znižane cene povratne vozovnice.

Za vstopnico za posamezno tematsko predavanje boste odrasli odšteli šest evrov, dijaki, študentje in upokojenci pa pet evrov. Če se boste odločili samo za posamezno zeliščarsko praktično delavnico, je strošek (z vso potrebno opremo vred) za odraslega 27 evrov, za dijake, študente in upokojence pa 25 evrov.

Če se želite udeležiti celotnega cikla zeliščarskih predavanj in delavnic, boste zagotovo veseli ekskluzivne cene za paket dveh tematskih predavanj, terenske delavnice in dveh praktičnih delavnic, ki vas bo stala 75 evrov, dijaki, študentje in upokojenci pa bodo zanjo odšteli 70 evrov.


O zeliščarstvu

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
24
Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
13
Najlepša pomladna otroška imena
Prihaja pomlad in če ste v veselem pričakovanju, smo prav za vas pripravili seznam najlepših pomladnih imen za dekleta i...
12
Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
9



Dobrodelna akcija: »0,10€ za slovenske mal...
S februarjem 2012 Milupa začenja z vseslovensko dobrodelno akcijo »0,10€ za slovenske malčke«, ki bo potekala do konca l...
Pustolovščine naprstne lutke
photo
Serijo Pustolovščine naprstne lutke sestavljajo štiri prelepe kartonke: DINOZAVER DINO, SLON ANTON, ŽIRAFA ŽIVA in ZEBRA...