|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ne pozabite na cepljenje, če je potrebno

www.zdravinapot.net, 24.1.2010
Za nekatere države velja tudi obvezno ali priporočljivo cepljenje, zato se o njem pravočasno pozanimajte.

image
/11


Če potujete na območja, kjer obstaja nevarnost epidemij, preverite morebitne preventivne ukrepe tudi na straneh Ministrstva za zdravje RS ali Evropskega centra za kontrolo in nadzor nad nalezljivimi boleznimi.
V nekaterih državah je obvezno/priporočeno cepljenje proti rumeni mrzlici. Nekatere države zahtevajo potrdilo o cepljenju tudi v primeru, da potniki samo potujejo preko držav, kjer se rumena mrzlica pojavlja. Zaščita proti malariji s tabletami je priporočljiva v številnih državah. Seznam držav in priporočena zaščita se iz leta v leto nekoliko spreminjajo, zato je podatke treba sproti preverjati pri Svetovni zdravstveni organizacija in Centru za kontrolo in preprečevanje bolezni.
Potnikom priporočamo, da se pred potovanjem v tujino o tem vedno posvetujejo v ambulantah za popotnike (Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Ravne na Koroškem). Uporabne informacije pa lahko pridobite tudi na povezavi Zavoda za zdravstveno varstvo Ljubljana.

Članek objavljen v Ringarajine iskrice, Junij 2009

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Vikend izlet: Divje jezero Idrija
Namig za krajši družinski izlet:Divje jezero, Idrija
3
Dobrodelna misija v Afriki: Kaj smo spoznali?
Naša dogodivščina bo definitivno pustila velik pečat tako na nas, odraslih, kot seveda tudi na otrocih. Že do sedaj smo ...
3
Z vlakom v Šentjur
Šentjur je mesto v Sloveniji, središče istoimenske občine, ki leži okoli 11 km vzhodno od Celja.
3
5 predlogov za izlet z mulci
Izkoristimo sončen vikend in ga preživimo aktivno. Z družino se odpravimo na katerega od nam bližjih hribov in se vsi sk...
3



Kaj storiti, če se otrok izgubi na plaži?
Ste se že pogovarjali s svojim otrokom, kaj storiti, če se izgubi na počitnicah, kako se obnašati, ko ne ve, kje ste nje...
Ustvarjalne ideje za počitnice
Jesenske počitnice so idealen čas za skupno ustvarjanje z otroki. Zakaj ne bi tokrat izdelali kakšnega starega glasbila ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?