|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vloga očka ob mamici in dojenčku

Petra Arula, 17.7.2014
Naši dragi očki se trudijo po svojih najboljših močeh poskrbeti za dojenčka, vendar se prav tako izgubijo v svojih strahovih kot mame, tako da je sočutje obeh izrednega pomena za mir v družini.

image
Očka je zelo pomemben od rojstva naprej.
/11


»Seveda pa jim mamice pomagamo s tem, da verjamemo v njihovo očetovstvo in jim dovolimo, da stvari uredijo po svoje, kot čutijo sami in ne po naše,« pravi Gabi Grm, družinska terapevtka in intuitivna svetovalka, ki nam je potrdila, da se lahko tudi očki lepo zlijejo z novo družinico, s tem pa osrečijo sebe, partnerko in navežejo tesen stik z dojenčkom.

 

Kakšna je vloga očka pri dojenčku?

Očka ima zelo pomembno vlogo pri dojenčku; v prvi vrsti pa je še vedno ta, da ima rad njegovo mamo, ji pomaga in je sočuten do nje. To otrok čuti in je miren ter zadovoljen. Očka daje oporo obema.


Kako naj očka prevzame skrb za dojenčka?

Preprosto ... ko ga mamica podoji, ga vzame k sebi in pri njem podre kupček. Ko joče, ga očka prenaša naokoli in pocrklja, ga pelje z vozičkom na sprehod in če ne pije več pri mami, ga nahrani .... Menjava pleničk in kopanje z očkom sta prava zabava.

 

Kako naj očka začuti dojenčka?

V naročju, ko ga nežno stisne k sebi, ga pogleda in poduha .... Moški so zelo čutni, le družba jim je prikrojila neko hladnost, ki pa je daleč od resnice.

 

Kako naj se očka poveže z dojenčkom, če pa nima dojke?

Dotik je seveda primaren pri obeh – pri mami dojka, pri očetu pa božanje.

 

Kako naj partnerka razume moškega in mu pomaga, da se čim prej in čim lažje poveže z dojenčkom?

Kadar se partnerja med seboj dopolnjujeta, je to lahkotno, saj se čutita v dobrem kot tudi v stiski in če partnerka opazi vidne poteze obraza, ki kažejo na negotovost, mu seveda lahko pomaga tudi z besedami potrditve, kako odlično mu gre ... Pa še res je, saj se očki potrudijo po svojih najboljših močeh, tudi če niso tako spretni kot mamice – konec koncev so one z otrokom cel dan in so zato spretnejše z njim... Bodimo jim hvaležne, ko se trudijo okrog dojenčka, in še bolj se bodo odprli, saj si želijo, da bi bile me zadovoljne in nasmejane.

 

Kako naj partnerka zaupa, da bosta očka in dojenček brez nje čisto v redu?

Zaupanje, da bo vse v redu, je prvo, najprej zaupanje vase, potem pa še v druge ... Pa vendar – pravzaprav je vedno vse v redu, tudi ko je dojenček v njegovih rokah, kajne? Vedno imejte v mislih, da se moški zelo trudijo, da bi bile me zadovoljne, le da včasih tega ne znamo videti.

 

Koliko dojenček v resnici potrebuje očka?

Očka je zelo pomemben od rojstva naprej in otrok ga čuti, prepoznava njegov glas in njegov dotik in nekoč mu to vrne z nasmehom ... Pomemben je tako pri dečkih kot deklicah.

 

Kako čim lepše ustvariti harmonijo v družini?

Vedno je mama sočutna opazovalka, da poskrbi in vidi, kdaj, kje, kako naj pomiri situacijo in da priložnost svojemu moškemu, da je to, kar je, v celoti. Komunikacija na obeh straneh je zelo pomembna za vse.

 

Vabljeni v Cityparkovo igralnico ob Slaščičarni pod vodo na brezplačne uricah za dojenčke, otroke, nosečke in mamice. Več o programu na www.citypark.si v urniku med otroškimi programi.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Čudne reči v dojenčkovem blatu
Ste v dojenčkovem blatu zagledali nekakšna zrna peska? Ali je njegovo blato fluorescentno zeleno? Brez strahu, vzroki so...
5
Več kot boste dojenčka objemali, pametnejš...
Če sodite med starše, ki neprestano objemajo, ljubkujejo in crkljajo svojega otroka, boste nad rezultati najnovejše razi...
5
Kdo so kranio levčki?
Včasih morajo naši najmanjši postati največji borci. Mamice otrok z redko prirojeno boleznijo lobanje – kraniosinostozo,...
4
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
3



Poporodna depresija: Doživlja jo lahko tud...
Očetovska poporodna depresija predstavlja še poseben tabu, saj bi moral biti moški v družini tisti močan steber, ki klju...
Anitin sklad: dobrodelni sklad Anite Ogulin
Novo ustanovljen sklad, ki je ustanovljen z namenom hitre pomoči ljudem v najglobjih stiskah.




Umetna oploditev
Vitaebella

Iz katerega razloga sta se s partnerjem odločila za umetno oploditev?

Zaradi moje neplodnosti (9%)

Zaradi partnerjeve neplodnosti (3%)

Zaradi večletnega neuspešnega poskušanja (12%)

Zaradi let (1%)

Več od naštetega (3%)

Nič od naštetega (71%)


Število vseh glasov: 274

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!