|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Kako pripraviti okusno pastirsko pito, ki jo lahko jedo že dojenčki?

image
/11


Prvič, ko sem jedla pastirsko pito, je bilo to v Angliji na podeželju v čisto pravem Pub-u. In bilo je nekaj boljšega, kar sem kadarkoli jedla.

Seveda sem jo naredila nato tudi doma. Pastirska pita dopušča kar nekaj svobode pri sami izbiri sestavin.

Meso je v originalu mleta jagnjetina, ki pa pri nas ni ravno pogosta. Jaz jo naročim pri kmetu in je res odlična. Jagnječje meso je super protein, bogato z železom in kvalitetna jagnjetina ima tudi odličen okus.

V primeru, da nimate jagnjetine se obnese tudi s telečjim ali govejim mletim mesom.

 

PREBERITE TUDI: Recepti z zdrobom

 

Nujen pri pastirski piti je krompir. Pire. Se pravi potrebujete krompir, ki je primeren za kuhanje in lepo razpade ter ne postane lepilo.

Iz mesa najprej pripravite ragu. Po Ramseyevem receptu, na olivnem olju najprej popečete mleto meso, nato dodate sesekljano čebulo, česen, začimbe. V originalno pastirsko pito gre se nekaj jušne osnove, worchestershire omaka, kozarec vina in nekaj žlic paradižnikove mezge.

Za dojenčke seveda izpustite vino in worchestershiresko omako (ali pa je date bistveno bistveno manj).

Za zelo majhne: čebulo pokuhate v malo vode z res malimi ščepci začimb in dodate kasneje mleto meso ter skupaj popražite.

 

pastriska pita

 

V mesno omako gre tudi korenček in grah, majhen košček gomoljne zelene (ta je za okus). Glede zelenjave, lahko pravzaprav vtaknete v omako marsikaj. Jaz največkrat dam korenček, bučko in grah - naribam ali narežem na majhne koščke.

Od začimb uporabite timijan, rožmarin, česen, lahko tudi origano in muškatni orešček. Solite lahko tudi kasneje, če kuhate tudi za dojenčka (ko odvzamete).

 

Katere začimbe uporabiti, glede na starost otroka si lahko pogledate tukaj: 

Kako uvesti začimbe v prehrano dojenčka?

 

V tečaju Gremo za mizo je tudi obsežna vsebina glede uporabe začimb.

 

Ko imate že pripravljen ragu (lahko že en dan prej), skuhate krompir. V hladno vodo date olupljen in na kocke narezan krompir, solite vodo (za dojenčke ne) in kuhate cca 15-20 min (poskusite z vilico dati narazen, ko razpade, je kuhan).

V pire lahko dodate poljubno količino (najraje) surovega masla, za dojenčke rastlinsko maščobo ala repično olje, dodate lahko tudi kvasne kosmiče ali za večje parmezan, rumenjak, zmešate (jaz kar z metlicami).

 

pastirska pita

 

Zložite:

Ragu date v ognjevarno posodo na dno, dodate skuto (najraje dam ovčjo, lahko tudi kravjo, kasneje, ko otroci to jedo - lahko pa tudi ne date ničesar), čez ragu (in skuto) razmažete pire in date za 10-15 min v pečico, da se zapeče skorjica.

 

Dober tek!

 

P.s. tudi, če ne solite, je taaakoo okusna že zaradi začimb, da soli nihče ne bo pogrešal.

 

PREBERITE TUDI: Kako uvajamo sezonsko sadje pri dojenčku?


 

Ana's BLW Ideas

Več receptov, nasvetov in prigod, povezanih z uvajanjem goste hrane po metodi BLW
najdete na Facebook in Instagram strani Ana's BLW Ideas. (FOTO: Osebni arhiv)


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
6
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
4
Ameriški krofi z mlečno čokolado
Če bi za letošnjega pusta pripravili kaj drugačnega, je tukaj recept za Ameriške krofe z mlečno čokolado.
3
Pustne dobrote, s katerimi boste navdušili...
RECEPTI - Čokoladni krofki na palčki, Mini krofki s cimetom, Flancati s čokoladnim prelivom, Beli ameriški krofi z vanil...
3



Je uživanje medu res nevarno za dojenčka?
Med je poln antioksidantov in kot tak super hrana za ljudi, vendar smernice za prehrano dojenčkov navajajo, da je med za...
Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?