|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

NEPLODNOST

Je za neplodnost lahko kriv tudi gluten?

Avtor: Helena Primic | 31.8.2023
image

Čeprav še nimamo dovolj znanstvenih raziskav za zanesljiv pritrdilni odgovor, je vse več študij, ki kažejo, da gluten lahko posredno vpliva tudi na plodnost ženske in moškega.

BOLEZNI IN STANJA

Celiakija je dedna bolezen

Avtor: Matej Serdinšek, študent 5. letnika medicine | 17.3.2023
image

Celiakija je dedna bolezen, za katero je značilna preobčutljivost na beljakovino gluten.

GOSPODINJSKI NASVET

Kako pripravljamo starodavna žita?

Avtor: Helena Primic | 7.3.2021
image

Med različnimi vrstami sireka je najbolj običajen beli sirek, iz katerega lahko naredimo moko, ki lahko povsem nadomesti pšenično moko. Ohranjen v celem zrnu je odlična pokovka!

image

Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano šele privaja, da mu slučajno ne bi škodili. Preverite, kaj o tem pravi prehranska strokovnjakinja.

AKTUALNO

Beremo: Navezani na hrano

Avtor: Helena Primic | 5.2.2019
image

V novem priročniku Robba Wolfa boste našli tudi revolucionarni 7-dnevni ogljikohidratni test, ki vam bo povedal, katere ogljikove hidrate vaše telo težje prebavlja in so morda glavni krivec, da nikakor ne morete shujšati.

O ŽIVILIH

Kvas, soda ali vinski kamen?

Avtor: Metka Troha | 28.3.2017
image

Veliko je slišati, da je kvas v pekovski izdelkih slabši z vidika zdrave prehrane kot ostala sredstva za vzhajanje. Pa je to res? Preverili smo pri prehranski strokovnjakinji, če se je kvasu res potrebno na daleč izogibati.

image

Starši, pozor, izdelek ni brez glutena, kot je navedeno na škatli Milupa mlečne kaše za lahko noč, žita-banana 250g.

BOLEZNI IN STANJA

Celiakija lahko prizadene vsakogar

Avtor: Helena Mlakar | 14.9.2010
image

Celiakija je resna bolezen, ki lahko prizadene osebe vseh starosti. Kot je povedal dr. Dolinšek, so za bolnike s celiakijo škodljiva nekatera žita, kot so pšenica, ječmen in rž. Znaki za bolezen so različni in zato pogosto neprepoznavni dalj časa.

BOLEZNI IN STANJA

Celiakija

Avtor: asist. Jernej Brecelj, dr. med., Pediatrična klinika, Oddelek za gastroenterologijo, Ljubljana | 1.2.2010
image

Celiakija je pogosta bolezen - prizadene kar enega od 100 ljudi!

STRAN 1 OD 1

Vgnezditev ali splav?
Preverite, kakšna je krvavitev pri splavu, da je ne boste zamenjali za tako imenovano vgnezditveno ali implantacijsko kr...
Biokemična nosečnost: ko zarodek umre tako...
Biokemična nosečnost je izguba plodu v zelo zgodnji nosečnosti, simptomov skoraj ni. Večina žensk sploh ne bi vedela za ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?