|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

PREVENTIVA IN CEPLJENJE

Cepljenje proti hepatitisu B

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 30.8.2022
image

Ker od oktobra 2020 dojenčke in otroke cepijo tudi proti hepatitisu B, torej s šestvalentnim cepivom, smo preverili, kako je s tistimi, ki so še prejeli petvalentno cepivo.

VSE O VRTCIH

Začeli so se vpisi v vrtec

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 28.2.2021
image

Danes so se začeli vpisi v vrtce. Na podlagi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih, je treba priložiti potrdilo pediatra o cepljenju.

VSE O VRTCIH

Vpis v vrtec in obvezno cepljenje otroka

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.2.2021
image

Vpisi v vrtčevsko leto 2021/2022 se začenjajo v naslednjem tednu. Katera potrdila je treba priložiti in kaj je z obveznim cepljenjem?

ZDRAVJE IN NEGA

Necepljeni otroci ne bodo smeli v vrtec in šolo?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.6.2020
image

Skupina 38 poslancev je v DZ vložila predlog novele Zakona o nalezljivih boleznih, s katero med drugim predlagajo, da necepljenih otrok starši ne bi mogli vpisati v javne oz. javnofinancirane vzgojno-izobraževalne ustanove.

image

Na novem portalu Cepljenje.info najdete tudi povezave na navodila za uporabo vseh v Sloveniji zakonsko obveznih, pa tudi priporočljivih cepiv, v katerih so zapisani neželeni stranski učinki, ki jih priznavajo proizvajalci cepiv.

PREVENTIVA IN CEPLJENJE

Povezava med cepljenjem in avtizmom ne obstaja

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.10.2019
image

Kot piše spletni Dnevnik, so danski znanstveniki z obsežno raziskavo, ki je zajela 657.461 otrok ugotovili, da med cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR) in avtizmom ni nobene povezave.

image

Bolezni, ki jih preprečujemo z rednim programom cepljenja otrok, se v večini izvajajo v prvem letu starosti. Nekatera cepiva so sestavljena iz več odmerkov, da lahko otroku zagotavljajo ustrezno zaščito. Katere bolezni s cepljenjem preprečujemo?

image

Cepljenje je postopek, s katerim se izzove imunost tako, da se v telo vnese oslabljene ali uničene bakterije, viruse ali njihove sestavine, ki se imenujejo cepiva. Nalezljive bolezni, ki jih s cepljenjem preprečimo, ogrožajo dojenčke in malčke.

PREVENTIVA IN CEPLJENJE

Cepljenje dojenčkov in predšolskih otrok

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2010
image

Pripravili smo vam okvirni koledar cepljenja in pregled stranskih učinkov cepiv.

STRAN 1 OD 1

3 najpogostejša vprašanja: Vročina pri doj...
Pri kakšni temperaturi lahko pri otroku govorimo o vročini? Kdaj otroka z vročino peljati k zdravniku? Kaj narediti ob p...
Vodene koze ali norice: kako otroku pomagati
Preverite, kako dojenčku ali otroku pomagati (o)lajšati srbenje in pospešiti celjenje mehurčkov oziroma kože na povsem n...