|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VSE O VRTCIH

Koliko bi plačevali vrtec za drugega otroka?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.10.2023
image

V zadnjih dneh se govori, da naj bi vlada ukinila brezplačen vrtec za drugega otroka. Minister za izobraževanje Darjo Felda predlaga, da bi starši zopet plačevali 30 odstotkov cene. Kaj to pomeni v številkah?

NAŠE FINANCE

Rok za doplačilo dohodnine je konec julija

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.7.2023
image

Davčni zavezanci, ki so prejeli informativne izračune dohodnine 31. maja 2023 in imajo doplačilo dohodnine, imajo rok plačila 31. julij 2023.

NAŠE FINANCE

Nov kalkulator za izračun preživnine

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 19.6.2023
image

Preživninski kalkulator je orodje, ki bo končno postavilo standard, kaj pomeni dostojna preživnina za otroka. Preživnine se namreč v Sloveniji še vedno določajo zelo arbitrarno in prenizko – najnižja znaša zgolj 5,36 evra mesečno.

NAŠE FINANCE

Brezplačna šolska kosila šele leta 2027

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 8.6.2023
image

Odbor za izobraževanje je potrdil predvidena brezplačna kosila za vse osnovnošolce, a šele za september 2027. Jeseni 2024 pa naj bi razširili subvencioniranje šolskih kosil ter brezplačno kosilo omogočili več učencem.

NAŠE FINANCE

Sprejet Akcijski načrt za jamstvo za otroke

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 4.5.2023
image

Vlada je sprejela Akcijski načrt za jamstvo za otroke 2022 – 2030, katerega namen in cilj je vzpostavitev enakih priložnosti za vse otroke ter preprečevanje medgeneracijskega prenosa revščine.

DELO IN DRUŽINA

Enostavnejše dokazovanje neplačevanja preživnine

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 15.11.2022
image

Ministrstvo je na seznam dokazil za neprejemanje preživnine dodalo tudi bančne izpiske, kar bo še olajšalo dokazovanje, da preživnina ni bila izplačana.

image

Najranljivejši prebivalci bodo prejeli enkratni energetski dodatek za lažje soočanje z rastjo cen energentov. Za družine bo znašal od 200 evrov (enostarševske) oziroma 314 evrov (dvostarševske) in bo povečan za 118 (oz. 59) evrov za vsakega otroka.

NAŠE FINANCE

Znan datum izplačila energetskega bona

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 11.4.2022
image

Ministrstvo je sporočilo točen datum izplačila energetskega bona (vavčerja) oziroma solidarnostnega dodatka za odpravo posledic energetske revščine, ki ga prejmete tudi prejemniki otroškega dodatka in velike družine.

image

Zaradi visokih cen energentov je državni zbor potrdil pomoč ljudem v obliki energetskega bona, ki ga bo prejelo okrog 710 tisoč upravičencev, med njimi tudi družine, ki prejemate otroški dodatek in velike družine. Preverite, če ste med prejemniki.

EKO NAMIGI

Ogledalo vladi 2010 - Zeleni nevladni monitor

Avtor: www.umanotera.org | 15.12.2010
image

V Sloveniji je razkorak med predvolilnimi zavezami in zakonodajo na področju varstva okolja in trajnostnega razvoja ter njihovim izvajanjem precejšen.

STRAN 1 OD 2

Ko otrok noče v vrtec …
V večini otroci radi obiskujejo vrtec. Včasih pa se zgodi, da se težko odtrgajo iz maminega objema, se v družbo ostalih ...
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...