|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VARČEVANJE

Kako zmanjšati stroške za hrano?

Avtor: Helena Primic | 17.4.2023
image

Preverite deset trikov, kako privarčevati pri stroških za družinsko prehrano, da bo ta še vedno zdrava, toda cenejša.

INVESTIRANJE

Izbira vzajemnega sklada

Avtor: Gregor Beguš, www.vzajemci.com | 22.2.2010
image

Izbira vzajemnega sklada je odvisna od namena in predvidenega obdobja varčevanja, finančnih zmožnosti in nagnjenosti k tveganju. Na izbiro vzajemnega sklada vpliva tudi starost, dohodek in življenjski slog posameznika.

NAŠE FINANCE

Osnove vlaganja

Avtor: Gregor Beguš, www.vzajemci.com | 11.2.2010
image

Kadar govorimo o vlaganju največkrat zmotno pomislimo le na to, kako čim bolje oplemenititi trenutna presežna sredstva, ki jih imamo na voljo, ne razmišljamo pa o načrtnem vlaganju in upravljanju osebnih financ.

INVESTIRANJE

Splošno o vzajemnih skladih

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2010
image

Povprečni varčevalec v večji meri izbira sklad glede na prednosti sklada in predvsem na pretekle rezultate sklada, pogosto pa se ne zaveda slabosti in tveganj, ki jih ob izbir sklada sploh ne upošteva.

image

V večini primerov se ljudje za varčevanje odločajo na podlagi lastnih izkušenj, znanja in informacij.

INVESTIRANJE

Kako se odločiti kateri vzajemni sklad izbrati?

Avtor: Gregor Beguš, www.vzajemci.com | 24.1.2010
image

Izbira za vlagatelja primernega vzajemnega sklada je odvisna predvsem od vlagateljeve nagnjenosti k tveganju ter obdobja varčevanja. Osnovna delitev pozna obvezniške, mešane in delniške vzajemne sklade.

VARČEVANJE

11 razlogov zakaj varčevati v Vzajemnih skladih

Avtor: www.vzajemci.com | 24.1.2010
image

Vzajemni skladi so namenjeni predvsem vlagateljem, ki želijo razpoložljiva denarna sredstva investirati v nakup delnic delniških družb in drugih vrednostnih papirjev (npr. obveznic), a nimajo dovolj znanja, izkušenj ali časa, da bi to počeli sami.

image

Vzajemni sklad najlažje opišemo kot skupek premoženja vseh, tako pravnih kot fizičnih oseb, ki so naložile svoj denar na račun vzajemnega sklada.

VARČEVANJE

Zakaj so vzajemni skladi popularni?

Avtor: Gregor Beguš, www.vzajemci.com | 24.1.2010
image

Vzajemni skladi veljajo za enega najpopularnejših načinov varčevanja v razvitem svetu. Tudi v Sloveniji je v zadnjem času opazen velik porast varčevanja v njih. V kolikor se sprašujete od kje taka popularnost vam bom v nadaljevanju predstavil glavne razloge.

NAČRTOVANJE FINANC

Pokojninska problematika

Avtor: Gregor Beguš, www.vzajemci.com | 24.1.2010
image

Zelo pomembno je, da z investiranjem za starost začnemo čim prej. V razvitem svetu velik del prebivalstva, ki varčuje za pokojnino investira predvsem v vzajemne sklade, ki so se izkazali za primeren finančni instrument za dolgoročna varčevanja.

STRAN 1 OD 2

Kako se najceneje ločiti?
Najdražji del ločitve je sporazum o delitvi skupnega premoženja, katerega strošek je odvisen od vrednosti premoženja, ki...
Pravica do krajšega delovnega časa
Veliko staršev ne ve, da lahko izkoristijo pravico do krajšega delovnega časa, pri čemer je plača res manjša, toda polov...