Bonnie_RR
|
Čer! Predvčerajšnje neurje je bilo v našem koncu precej hudo. Mi smo sicer malo odmaknjeni iz Celja, pa še na hribu, zato nas drugega kot izpad elektrike ni doletelo, so bile pa vse ceste do nas že kmalu proti večeru poplavljene in zaprte. Že ko sva se z malim okrog 15h peljala proti domu, je bilo na cesti že veliko vode, kar je zelo oteževalo vožnjo. Okrog 17.30h je še dragi prišel domov, potem pa so se že kmalu zaprle vse ceste. No, moji (starši in sestra) je pa (v Celju) niso tako srečno odnesli. Že okrog 20h je začela voda nevarno naraščat, hitro je potem tudi poplavila naselje. Ljudje so rekli, da je voda res neverjetno hitro narasla. Od lege hiš je bilo odvisno, koliko vode so imeli ljudje v hišah. Nekateri so imeli tudi 1m vode v hiši. No, našim je poplavilo garažo, kurilnico, shrambo, spodnji wc (to je 2 stopnici nižje od ostalega dela hiše) in celotni spodnji štuk (dnevno, jedilnico, kuhinjo, manjšo kuhinjo in zimski vrt). Notri je bilo vode za 5-6cm. Do 5h zjutraj so reševali stvari, brisali, ožemali, sušili... Včeraj smo jim šli pomagat, dela je bilo ogromno. Ob pogledu na stanje mi je vzelo sapo, človek kar verjet ne more, kaj se lahko zgodi v parih urah. Ko sva šla z Nikom iz vrtca (peš, ker se mi je avto dopoldne pokvaril in sem bila do poznega popoldneva brez avta - torej tud brez avtosedeža), sva šla skozi naselje in je bilo videti kot dan po hudi katastrofi. Pri vsaki hiši nekaj ljudi, vsi so čistili, metali stran uničene stvari... Groza! Tinkatonka... Nik pa ne more v vrtec brez svojega zajčka. Je že čist zguljen in bogi, ampak ga ima skoz pri sebi. Že vsi vedo, da je to njegov zajček in sploh ni nobenih problemov. Se mi zdi pa fajn, da ima nekaj za pocartat, če mu kdaj postane hudo. Drugih stvari pa ne nosimo v vrtec. Včasih si kaj nabere v roke in hoče zraven nesti, pa se potem zmeniva, da pustiva te stvari doma na stopnicah. zobki... Včeraj sem videla, da ima majhno štirko levo spodaj zunaj. Če mi ni ušel še kakšen zob, jih ima zdaj skupaj 12. sladkosned... Madonca ima Nik rad sladkarije! To sploh ne moreš verjet! Če bi mu človek dal, bi jih jedel kar cel dan... No, če je priden, potem dobi kakšen priboljšek, drugače pa ga kar malo nazaj držimo. Je pa včasih na kakšnih obiskih kar težko, ker pridno izkorišča situacijo in samo milo pogleda, se navihano nasmeji in se ljudje že topijo... pralni stroj... Js imam Gorenjevega, zaenkrat sem z njim zadovoljna. Za tiste trdovratne fleke je itak treba še druge finte uporabit, drugače pa fajn opere. Sušilca pa nimava, perilo sušim v garaži na stojalu. gradnja... Js tud samo vsem, ki se s tem "spopadate"! jer.za. ... Čestitke za fajn službo in tud plačo. Drugače pa tud pri naju pridejo dnevi, ko se samo kregava. Vsaka malenkost je povod za prepir. Zadnje tako obdobje je bilo, ko sem imela izpite. Js sem bila ful občutljiva, živčna, dragi je bil večino dneva z Nikom, čez čas je postajal še dragi tečen, ker ni imel nič miru (jah, takrat je le malo bolje spoznal, kako je težko cel dan otroka animirat )... In normalno, se je to poznalo tud na Niku, ki je bil iz dneva v dan bolj nemogoč. Potem pa se stanje umiri in je čist druga klima. Meni se zdi to čist normalno (v mejah normale, seveda), saj smo samo ljudje in življenjski temo je vse hitrejši... Je pa potem sprava toliko slajša! No, zdej pa že 2 uri nakladam. Grem še kej naredit... LP