|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

12 živil, ki pomagajo pri plodnosti moških

Uredništvo Ringaraja.net, 12.7.2023
To je za vse tiste moške, ki si želijo postati očetje - 12 živil, ki pripomorejo k plodnosti moških in povečajo število semenčic.

image
Pomagajo pri plodnosti. (Foto: Freepik.com)
/11


Tako ženske kot moški imajo lahko težave z zanositvijo in kot pravi nutricionist za plodnost, obstajajo živila, ki vplivajo na plodnost moških in povečano število semenčic.

Ko poskušate zanositi, je pomembno, da svojemu telesu zagotovite zdravo prehrano, da zagotovite, da je telo pripravljeno na nosečnost. A tudi za moške je pomembno, da se poleg na splošno zdravega življenja (brez kajenja, brez pitja, brez stresa, dovolj spanja ...) zdravo prehranjujejo, da so čim bolj plodni.

Če dodate nekaj teh "superživil" v prehrano, boste pomagali okrepiti splošno zdravje, povečati plodnost in povečati število semenčic.

 

1. Oreščki

Brazilski oreščki in druge vrste oreščkov so bogati s selenom, mineralom, ki poveča število semenčic in jim pomaga biti bolj gibljivi.

»Če se odločite za vnos selena iz polnovrednih živil, ki so za telo najprimernejša, so najboljši viri oreščki, predvsem brazilski oreščki, mlečni izdelki, ribe, perutnina, meso, polnovredna žita in leča,« pojasnjuje nutricionistka in dodal: "Pest brazilskih orehov vsakih nekaj dni je najlažji način za zadovoljitev potreb po selenu v primerjavi z dodajanjem dodatkov, ki lahko povzročijo toksičnost, če pretiravate."

 

PREBERITE TUDI: Čustvene blokade, ki lahko ovirajo zanositev

 

2. Sončnična semena

Bučna in sončnična semena so dober vir esencialnih maščob in cinka. To je pomembno, ker so nizke ravni cinka povezane z zmanjšano vsebnostjo sperme.

 

3. Paradižnik

Vsebuje likopen, ki ima antioksidativne lastnosti. Najboljši viri so konzervirani, ustekleničeni in zgoščeni paradižnikov sok. "Likopen ima močan antioksidativni potencial, ki izboljša gibljivost semenčic," pravi nutricionistka.

 

4. Rdeča grenivka

Če niste ljubitelj paradižnika, lahko uporabite tudi likopen iz rdeče grenivke.

 

5. Polnozrnate žitarice

Uživanje polnozrnatega kruha, kvinoje, rjavega riža in ovsa lahko pomaga ohranjati zdravo spermo.

 

6. Pomaranča, kivi, limona in limeta

Ugotovljeno je bilo, da sadje z visoko vsebnostjo vitamina C, kot so pomaranče in kivi, pomaga pri ustvarjanju pravilno delujočih semenčic in preprečuje njihovo kopičenje.

 

PREBERITE TUDI: Moška plodnost: 8 živil za povečanje količine semenčic

 

7. Maščobne ribe

Dobre maščobe lahko izboljšajo prekrvavitev moških genitalij, kar posledično poveča proizvodnjo sperme. Najboljše ribe za dobre maščobe so losos, mečarica, tuna in sardele.

 

8. Školjke

So odličen vir cinka. Nizke ravni cinka so povezane z zmanjšano proizvodnjo semenske tekočine in nižjim novo testosteronom.

Ostrige in školjke so dober vir.

 

9. Pusto meso in perutnina

Živila, bogata z beljakovinami, kot sta pusto meso in perutnina, vsebujejo koencim Q10, hranilo, ki deluje kot antioksidant in sredstvo za sproščanje energije ter naj bi stabiliziralo celovitost repa sperme.

 

10. Jajca

To je še en vir beljakovin in je boljša možnost, če ste vegetarijanec.

 

11. Veliko vode

Ohranjajte popolno hidracijo, saj to pomaga ohranjati visoko raven energije in ohranja zdravo tekočino, strukturo in konsistenco semenčic. Poskusite se izogibati pijačam, ki vsebujejo kofein in alkohol, saj dehidrirajo telo.

 

PREBERITE TUDI: 10 nasvetov za zanositev, ki bi jih morali upoštevati moški

 

12. Listnata zelenjava

Dobro je znano, da je folna kislina bistvena za ženske, ki poskušajo zanositi, toda kar vas bo morda presenetilo, je, da je pomembna tudi za moške. Raziskave so pokazale, da moški, ki uživajo visoke ravni folne kisline, zmanjšajo tveganje za nenormalnosti sperme za 20-30 odstotkov.

V naravi ga najdemo v stročnicah in temno zeleni listnati zelenjavi, kot je brokoli. Ko kuhate ta živila, jih kuhajte na pari, da ne izgubijo svoje hranilne vrednosti.

Vir: Yumama

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
58
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...
13
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
5
Nisi ti kriva, ker ne moreš zanositi
Če ste ženska, ne hitite z zaključkom, da vas je vaše telo razočaralo - obstaja veliko drugih dejavnikov, kot so kakovos...
5



Sanje o nosečnosti so pozitivne
Se je tudi vam kdaj sanjalo, da ste noseči? Pomenijo te sanje, da si želite otroka oziroma še enega otroka? Preverite, k...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?