|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

20 jesenskih dejavnosti za otroke na prostem

Uredništvo Ringaraja.net, 22.9.2023
Jesen prinaša hladnejše dni, vendar to ni izgovor, da se z otroki ne bi mogli igrati zunaj. Tukaj je 20 idej, kaj lahko počnete.

image
Organizirajte dneve tako, da bodo otroci na prostem čim več časa. (Freepik.com)
/11


Začeli so se hladnejši jesenski dnevi, kar pa ne pomeni, da časa ne moremo aktivno preživljati zunaj. Organizirajte dneve tako, da bodo otroci na prostem čim več časa, saj to krepi njihov imunski sistem.

Zato smo za vas pripravili 20 idej, kaj lahko počnete:


Na domačem vrtu:


1) Posadite tulipane

Jesen je čas, ko sadimo tulipane. Otrokom pokažite, kako lahko z lopatko posadijo tulipane na svojo gredico. Spomladi jih boste lahko skupaj občudovali.


2) Specite kostanj

Zdaj je čas za nabiranje kostanja. Doma ga lahko sami spečete, pomembno je le, da imate zavarovan prostor, da se ogenj ne bo razširil.


3) Risanje s kredami

Igrajte se, da ste svetovno znani umetniki, vaša tehnika pa je – kreda na asfaltu!


PREBERITE TUDI: Domači plastelin – enostavno in hitro


4) Pospravite vrt

Vrt potrebuje zimski počitek, mi pa ga moramo nanj pripraviti. Majhni otroci lahko pomagajo s pobiranjem vej, zbiranjem listja in sajenjem jesenskega rastlinja.


5) Skoki v kup listja

Ko boste na kup nagrabili vse odpadno listje, se lahko pomerite v novi športni disciplini – skok v listje.


6) Zakurite kres

Ko boste pobrali vse odpadne veje in listje, lahko zakurite kres – naj bo manjši in zavarovan, da se ne more razširiti. Otroci bodo zagotovo uživali, saj naj bi bil ogenj bolj zanimiv kot televizija. Lahko se igrate igro, kjer je zmagovalec tisti, ki opazi največ oblik v ognju.


7) Jesenski piknik

Povabite prijatelje in sosede in skupaj naredite jesenski piknik – seveda ne smeta manjkati kostanj in koruza!


PREBERITE TUDI: Ustvarjalne ideje za prosti čas


8) Medsosedska olimpijada

Da bo piknik bolj razigran, lahko organizirate medsosedski boj v disciplinah, ki si jih sami izmislite. Skakanje v vrečah je nujno!


9) Ustvarjanje z bučami

Kmalu bo noč čarovnic, ki postaja pri nas vse bolj priljubljena. Z otroci lahko že teden dni prej izdolbete buče in jih okrasite, 31. oktobra pa jih še osvetlite.


Igre, ki smo se jih igrali kot otroci:


10) Ristanc

Vse, kar potrebujete, je kreda in prostor, kjer lahko narišete ristanc. Otroci se bodo zagotovo zabavali.


PREBERITE TUDI: Zakaj je igra tako zelo pomembna?


11) Zemljo krast'

Se še spomnite te igre? Z njo se lahko zabavate celo popoldne.


12) Iskanje skritega zaklada

Ta igra je primerna prav za vsak letni čas, je prilagoditi jo je treba. Pustite domišljiji prosto pot in naredite odličen načrt za iskanje skritega zaklada.


Na potep:


13) Pojdimo v gozd

Gozd je najlepši prav jeseni, ko se obleče v čudovite barve. Škornje na noge, da vas morebitno blato ne ustavi in hitro na potep.


PREBERITE TUDI: IDEJA ZA VIKEND: Martuljški slapovi


14) Iskanje zanimivih stvari za ustvarjanje

Ko greste na potep v gozd, lahko poiščete različne materiale, s katerimi boste potem doma ustvarili čudovite slike – od listov, do odpadlih plodov, lubja …


15) Pomoč pri trgatvi

Če imate kakšnega prijatelja z vinogradom, ga vprašajte, če potrebuje pomoč pri trganju grozdja. Otroci bodo s svojimi manjšimi brentami zagotovo uživali.


16) Pomagajte pri obiranju jabolk

Malo pobrskajte ali kakšna turistična kmetija potrebuje pomoč pri obiranju jabolk. Odpravite se na celodnevni izlet in obiščite še kakšno lokalno zanimivost.


17) Jesensko družinsko fotografiranje

Ko jesen drevesa odene v čudovite barve, lahko naredite domače družinsko fotografiranje. Povabite še prijatelje z družinami in vsi boste domov odšli z novimi čudovitimi družinskimi fotografijami.


PREBERITE TUDI: 10 stvari, ki jih otroci potrebujejo in 10, ki jih ne


18) Dirka s kolesi

Organizirajte dirko s kolesi – nekje, kjer ni avtomobilov in je varno. Preizkusijo se lahko tudi mlajši na svojih poganjalčkih.


19) Skakanje po lužah

Seveda mimo najbolj zabavne jesenske aktivnosti ne moremo – obujte škornje, oblecite palerine in skačite po lužah. Kdo bo najbolj moker?


20) Tombola izletov

Vsak član družine naj na listek napiše, kam si želi na enodnevni izlet, potem pa žrebajte. Lahko uporabite prav vse – vsakega en vikend.


PREBERITE TUDI: 7 čudovitih jesenskih izletov

 

Kako (za)varovati otroka?

Nezgode so pri otrocih pogostejše kot pri odraslih. Čeprav gre večinoma za manjše poškodbe, se lahko pripetijo tudi hujše. Sklenite nezgodno zavarovanje otrok, ki krije posledice nezgod, ki nastanejo v vsakdanjem življenju.

Sklenitev nezgodnega zavarovanja za otroke in mlade prek spleta vam prinaša 10-odstotni popust.


V Zavarovalnici Triglav velikim družin (s tremi in več otroki) pri nezgodnem zavarovanju otrok in mladih nudijo 20-odstoten popust, za tiste, ki se aktivno ukvarjajo s športom pa je tu paket ŠPORT, ki vključuje 100-odstotno kritje za nezgode, ki se otroku lahko pripetijo pri športu.

Ugodnost čaka tudi člane Triglav kompleta, in sicer kar do 40 % popusta pri sklenitvi paketa Nezgoda komplet v sklopu nezgodnega zavarovanja otrok in mladi.

 

Zavarujte prek spleta >>

nezgodno zavarovanje

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
8
Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...
6
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
4
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
4



Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?