|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Čaroben božični večer - Nasveti tik pred zdajci

Helena Primic, 24.12.2019
Resnični družinski božiči so drugačni kot v božični reklami. Zato se poslovite od te nerealne podobe in se predajte vašemu resničnemu družinskemu božiču.

image
V božičnem času se zahvalite za vse, kar bogati vašo družino.
/11


Vas čaka še en kup predbožičnih in prednovoletnih opravkov ter vas je strah, kako boste tako (pre)obremenjeni sploh uspeli pričarati čaroben božični večer?

Sledite tem preprostim navodilom in pot do božiča, polnega družinske povezanosti, ljubezni in čarobnih občutkov bo gotovo lažja.

 

1. Ustavite se!

Bolj, ko se vam mudi, bolj hitite in po navadi hitreje gre vse narobe. Zato se vsaj tik pred božičem in med prazniki zavestno ustavite vsakič, ko začutite, da se vas polaščajo skrbi in včasih kar mini panični napadi. Ko ugotovite, da vam je zmanjkalo masla ali da ste pozabili na darilo za novega dojenčka v družini. 

Ustavite se, vsaj petkrat globoko zadihajte in se spomnite, da nikakor ne bo konec sveta, če bo letos eno pecivo manj in boste pozabljenemu gostu podarili darilo, ki je bilo kupljeno tik pred zdajci ali na bencinski črpalki.

 

PREBERITE TUDI: Kako se ob praznični gneči umiriti?

 

2. Zavestno se poslovite od popolne božične družinske podobe

Zares je lepo, če je dom lepo božično okrašen, iz kuhinje diši po božičnih dobrotah, pod smrečico čakajo etstetsko in ekološko zavita lična darila, ki ste jih izbrali z ljubeznijo in mislijo na vsakega obdarovanca posebej, tudi vi in vaši otroci ste lepo božično oblečeni in urejeni ter polni pričakovanja in ljubezni drug do drugega ... A ni to morda televizijska reklama?

Resnični družinski božiči so seveda vsi nekoliko drugačni kot v tej popolni božični družinski podobi. Tako kot ne obstajata popolna mama in popoln partner, seveda ne obstaja tudi popoln božič.

Če še torej vedno gojite hrepenenje po tem popolnem božiču, je na božični večer skrajni čas, da se poslovite od te nerealne podobe in se predate vašemu resničnemu družinskemu božiču. Ki morda res ni tako "v nulo dodelan" v vseh podrobnostih, toda v srcu pa veliko bogatejši kot v katerikoli reklami. Če boste vaši družini le dali priložnost, da zaživi svoj lasten družinski božič.

 

3. Bodite odprti za božična presenečenja in "čudeže"

Tudi za družinsko praznovanje božiča velja, da ko se sprostimo in se več ne ukvarjamo, ali je vse tako "kot mora biti", da se energije kar same od sebe pomirijo in zaplavajo v bolj harmonične vode.

Ko otrokom ne "težimo", naj se vendarle vsaj za božič lepo oblečejo in ne tekajo po stanovanju. Ko od sebe ne pričakujemo, da bomo vsako sekundo čutili le mir in ljubezen. Ko ne nergamo, ker je božič spet brez snega in ni pravega božičnega duha.

Ko se namesto negodovanja raje hvaležno usmerimo v vse, kar imamo v tem Božiču. In to sebi in drugim tudi povemo. Se jim zahvalimo. Jih objamemo. Jim povemo, da jih imamo radi. Včasih se zgodijo tudi kakšni "božični čudeži" in se odprejo tudi najbolj "trda" srca.

 

PREBERITE TUDI: BLOG - Decembrska evforija

 

4. Dovolite si začutiti prisotnost višjih sil

Ni važno, v kaj verjamete - boga, energije, ki so večje od človeka, višje vibracije, neskončno Ljubezen, Svetlobo -, in četudi težko sprejmete idejo o kakšni višji sili, vsaj v božičnem času pošljite razum na pašo. Svet okrog sebe in življenje opazujte z radovednostjo in čudenjem majhnega otroka, ki se ne more načuditi popolni obliki snežinke ali svetu znotraj lučke na novoletni smrečici. Naj vas skupaj z otroci zapelje čarobnost vsega, kar nas obdaja.  

Če se boste uspeli vsaj za nekaj dni odpovedati materialistični razlagi sveta, ki poskuša svet in življenje razložiti le z omejeno znanostjo, se vam lahko pripeti, da boste vse zagledali v popolnoma novi luči. Spoznali, da naključja zares ne obstajajo in da je tudi v navideznem kaosu skrit popolni red. Da ste obkroženi z neskončno ljubeznijo, ki se ji morate le odpreti in ji spustiti, da steče skozi vas.

Morda bodo vse tiste praznične skrbi kar same od sebe postale nepomembne ali pa se bodo "čudežno" kar same razrešile. In božič bo še mirnejši ter bolj poln sprejemanja in ljubezni.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
6
VIDEO: Ne pustite dojenčka, da joka!
Poglejte si, kaj se dogaja v dojenčkovih možganih, ko ga pustimo jokati in razumeli boste, zakaj ni dobro pustiti dojenč...
4
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
4
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
4



Anitin sklad: dobrodelni sklad Anite Ogulin
Novo ustanovljen sklad, ki je ustanovljen z namenom hitre pomoči ljudem v najglobjih stiskah.
Pes in dojenček: Kako psa pripraviti na no...
Marsikateri par ima doma psa preden imata skupaj otroka. Ko se odločita, da bosta svojo družinico povečala še z dojenčko...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?