|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Čokoladni mafini z malce drugačno dekoracijo

Uredništvo Ringaraja.net, 22.12.2023
Bi radi letos popestrili praznično mizo in ustvarili malce drugačne sladičke za svoje najdražje. Ponujamo vam nekaj idej, kako lahko okrasite čokoladne mafine.

image
Naj bodo čokoladni mafini letos nekaj posebnega.
/151


Le kdo nima rad čokoladnih "potičk", tako imenovanih mafinov? Letos lahko te okusne čokoladne sladičke okrasite še malce bolj izvirno. Spodaj najdete preprost recept za peko, v galeriji pa odlične ideje za okrasitev. 


Sestavine

120 g moke

150 g sladkorja

4 jajca

200 g čokolade

200 g masla


Priprava

1. Raztopite čokolado in maslo nad vodno kopeljo

(Kopel pripravite tako, da v kozico nalijete vročo vodo in jo segrejete do vrenja, nad kozico pa postavite sestavine, ki jih želite raztopiti).

2. Skupaj zmešajte jajca in sladkor, nato dodajte še moko, ki ste jo pred tem presejali, da bodo mafini bolj rahli.

3. Zmesi moke, sladkorja in jajc dodajte stopljeno čokolado in maslo, ki ste ju pred tem ohladili in vse skupaj dobro zmešajte.

4. Maso zlijte v pekač za peko mafinov, v katerega ste pred tem položili posebne papirnate lončke, da se vam mafini ne bodo prijeli pekača. Maso nalijte za en prst pod vrhom vdolbinice, ker mafini med pečenjem še narastejo.

5. Pecite v pečici ogreti na 250 stopinj Celzija približno 7 minut. Lahko tudi skrajšate čas pečenja, če imate raje, da je notranjost mafina še malce tekoča.


Za piko na i

Vsak mafin lahko za letošnje novoletne praznike še posebej okrasite. Za okras potrebujete še nekaj materiala - tičino maso, prehranske barve, pisane jedilne mrvice ... predvsem pa veliko domišljije in malce potrpljenja, pa še mali pomagači so pri okraševanju zelo dobrodošla pomoč. Nekaj izvirnih idej za okrasitev najdete v galeriji. Poglejte si in uživajte v sladkih pripravih na praznične pojedine.

 

Dober tek!


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...
31
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
8
Obogatite praznično mizo z velikonočno ple...
Pletenica je značilen praznični kruh, narejen iz mlečnega testa, ki mora biti za pletenje ravno prav čvrsto in pravilno ...
8
To so naravne sestavine za čudovito obarva...
Tudi naravno obarvani pirhi so lahko čisto prave umetnine. Preverite, kaj vse iz kuhinje in vrta lahko uporabite za leto...
8



To so naravne sestavine za čudovito obarva...
photo
Tudi naravno obarvani pirhi so lahko čisto prave umetnine. Preverite, kaj vse iz kuhinje in vrta lahko uporabite za leto...
3 preproste ideje za igrivo kuhanje z otroki
S kakovostnimi posodami Rosmarino Hexa PRO bo kuhanje otročje lahko, zato so idealna izbira, še posebej, kadar kuhate sk...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?