|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Družinsko velikonočno praznovanje in koronavirus

Helena Primic, 10.4.2020
Za vas smo zbrali nekaj idej, kako lahko ta krščanski praznik, ki ga mnoge družine praznujejo kot praznik prihoda pomladi, praznujete tudi v domači karanteni.

image
Organizirajte lov na začarano jajce, ki skriva zajčkov zaklad.
/11


Tudi Velika noč seveda ne bo ista v tej domači karanteni oziroma družinski samoizolaciji zaradi preprečevanja epidemije koronavirusa.

Toda, to še ne pomeni, da velikonočnega praznovanja ne bo!

Za vas smo zbrali nekaj idej, kako lahko ta krščanski praznik, ki ga mnoge družine praznujejo kot praznik prihoda pomladi, praznujete tudi v domači karanteni.

 

1. Lov na začarano jajce

Za to strašno zabavno velikonočno igro za otroke potrebujete 12 plastičnih jajc (ali katerih drugih enakih predmetov, v katere lahko tudi kaj skrijete), ki jih - še preden se otroci zbudijo - skrijte po domačem vrtu. V enega od jajc, ki ga skrijte na mesto, ki ga bodo otroci nekoliko težje našli, skrijte sladkarije ali darilca za vse otroke, pred vrati pa pustite sporočilo:

Dragi otroci!

Prosim pomagajte mi najti moje posebno začarano jajce,
ki sem ga izgubil nekje na vašem vrtu.
Če ga uspete najti,
je zaklad v njem vaš!

vaš velikonočni Zajček 

 

PREBERITE TUDI: Kako ustvariti umetniške pirhe?

 

2. Ulična družinska "drive-in" zabava brez kontaktov z drugimi

Morda bo pa ta ulična družinska "drive-in" zabava otrokom nekoliko pomagala, da bodo lažje prenesli to ločenost od sosedovih otrok in prijateljev.

Z drugimi starši iz vaše (lahko tudi sosednje) ulice se dogovorite za družinsko "drive-in" zabavo, pri kateri se boste z otroci v avtomobilu (In seveda v varni razdalji, da še vedno upoštevate pravila družinske samoizolacije!) odpeljali od hiše do hiše, kjer bodo ob vsaki hiši ob cesti stali pripravljeni mini paketki za sodelujoče otroke.

Tako bo vsaka družina pripravila majhno velikonočno presenečenje za vse otroke in se tako še bolj povezala s sosedskimi družinami, otroci pa bodo navdušeni nad toliko darilci od velikonočnega zajčka, ki je očitno letos zelo veselo skakal po vaši ulici.

 

PREBERITE TUDI: Velikonočna dekoracija iz domačega "plastelina"

 

3. Velikonočno-spomladanski piknik na vrtu, balkonu ali v dnevni sobi

Prazniki so zato, da se jih praznuje. Najprej je seveda treba določiti lokacijo praznovanja (vrt, terasa, balkon ali dnevna soba, če nimate možnosti samoizoliranega praznovanja na prostem), nato pa izbran prostor primerno velikonočno okrasiti.

Na praznovanju se seveda tudi praznično je in pije (Ideje za velikonočne dobrote najdete tukaj!), morda kaj družinsko prebere in pogovori ter seveda nujno zabava in igra.

Sedaj pa naj še kdo reče, da prazniki niso zakon! Pa čeprav jih praznujemo v domači karanteni.

 

PREBERITE TUDI: Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzhajanja

 

4. Organizirajte družinsko e-srečanje

Tradicionalna velikonočna srečanja s širšo družino v domači karanteni seveda odpadejo. Toda, zakaj pa ne bi organizirali družinskega e-srečanja?!

Seveda ni isto, če babico in dedka ter ostale sorodnike vidimo samo na računalniškem ekranu in jih ne moremo objeti. Toda že to, da vse družinske člane, s katerimi se običajno dobivamo med prazniki, vidimo ali pa tudi samo slišimo skupaj, pomaga vzbuditi tisto posebno praznično vzdušje. 

Če e-srečanje ni izvedljivo, lahko skupaj z otroki po telefonu ali s pomočjo videoklica pokličete vsakega sorodnika posebej in se tako z vsemi povežete. Že to, da se kot družina glasno spomnite vsakega od njih in mu zaželite vesele, predvsem pa zdrave velikonočne praznike, bo med vami ustvarilo posebno energijsko vez.

 

PREBERITE TUDI: BLOG - Moč hvaležnosti

 

5. Skupaj z otroki sestavite družinsko zahvalno molitev

V resnici ne rabimo biti religiozni in verjeti v boga, da lahko molimo. Molitev je pravzaprav zahvala - bogu, višjim silam, soncu, naravi, staršem, starim staršem ... 

Zato ob tem največjem krščanskem prazniku ne pozabite tudi na duhovni pomen Kristusovega vstajenja in prebujanja pomladi. Nov začetek je vsekakor energijsko sporočilo, ki ga v teh negotovih časih tako odrasli kot otroci močno potrebujemo.

Zato skupaj z otroki sestavite vašo družinsko zahvalno molitev, v kateri se zahvalite za vse, kar imate - topel dom, hrano, oblačila, vrt, sonce, zdravje, službo, igrače ... in seveda drug drugega. 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
32
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
11
"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
6
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
4



Kreativna vizualizacija za začetnike
Priljubljen avtor Richard Webster v knjigi predstavlja učinkovit sistem vizualizacije za uresničenje vseh vaših sanj, vk...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?