|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ideje za rojstnodnevne prigrizke

Helena Mlakar, 11.4.2012
Otroci obožujejo rojstnodnevno zabavo, sploh, če lahko nanjo povabijo svoje prijatelje. Starši pa se ubadamo s tem, kaj bomo postregli, kaj bo šlo otrokom najbolj v slast. Ponujamo nekaj idej.

image
/11


Če boste imeli zabavo za rojstni dan otroka doma in bo ta nanjo povabil svoje prijatelje, boste najbrž sami pripravili nekaj prigrizkov. Svetujemo vam, da se držite pravila: manj je več! Otroci ne bodo prišli na zabavo zaradi »kupa« hrane, prišli se bodo zabavati. Namesto ogromnih količin, se jim bo zdelo imenitneje, če bo hrana raznolika in v manjših količinah.

Zabava za rojstni dan je morda eden od dogodkov, ko starši nekoliko pogledamo skozi prste in dovolimo tudi tisto hrano in pijačo, ki jo navadno ni na razpolago. Če se še tako trudimo, zavedati se moramo, da otroci bolj od korenja in zelja obožujejo pico in pomri. Da imajo namesto vode raje kolo ali oranžado z mehurčki. Vseeno pa naj tega ne bo preveč. Če bo otroke po zabavi bolel trebuh, bodo imeli nanjo kaj kisel spomin.


Kaj torej pripraviti, da bodo zadovoljni otroci in starši?

Nekaj mamic smo vprašali, kaj pripravijo za rojstnodnevno zabavo in po njihovih izkušnjah gre najbolj v slast sledeče:

- Naročijo nekaj pic na dom (odvisno od števila otrok) in jih razrežejo na majhne koščke

- Same spečejo pico po okusu otrok

- Postrežejo z doma pripravljeno ali kupljeno torto. Ta naj bo narezana na majhne koščke.

- Pripravijo slane prigrizke. Ti naj bodo raznoliki in v manjših količinah.

- Spečejo otrokom palačinke. Za namaz lahko uporabite otrokom (in tudi staršem) najljubši namaz – nutelo, marmelado, palačinke pa lahko namažete tudi s prelivi za sladoled.

- Pomfri in kečap. Da bo ta malce bolj zdrav, ga zapecite v pečici na peki papirju.

- Topli sendviči. Toast lahko narežete čez polovico in dobite majhne trikotnike.

- Čevapčiči in ražnjiči

- Sadna kupa, sladoled.

 

Otroci si želijo piti mehurčke, a naj jih ne bo preveč. Mamice svetujejo, da kupite te (če že) v majhni količini, ko jih zmanjka, pa otrokom ponudite vodo ali sadni sok.

Da otroci ne bi med sabo mešali kozarčke, lahko kupite plastične in nanje napišete otrokovo ime. Tako bo vsak otrok vedel, kateri je njegov.

Otroci obožujejo rojstnodnevne zabave. Hrana in pijača je stranskega pomena, glavno je druženje, zabava s sovrstniki, brezskrbna igra.

 

Kako praznujejo rojstni dan vaši otroci? Kakšne prigrizke pripravite? Zapišite svoje ideje na FORUM.

PREBERITE ŠE:

Zdravi prigrizki za rojstni dan

RECEPTI: Sladice

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Praznična mizica – pogrni se!
Praznično pogrnjena in okrašena miza naj izžareva vaše veselje in vaše dobre ideje.
3
RECEPT: Goveji biftek za nosečnice in malčke
Biftek (tatarski biftek) je narejen iz surovega mesa, zato naj bi se ga nosečnice izogibale, pa tudi za malčke ni najbol...
3
Regrat je primeren tudi za dojenčke
Regrat je primeren tudi za najmlajše, ki se navajajo na gosto hrano in odkrivajo nove okuse. Primerno pripravljen bo zag...
3
Vrhunski kulinarični dogodek
Na povabilo podjetja Proconi, ki je najbolj znano po pripravljenih jedeh Pogrej in pojej, se je na obisku na murskosoboš...
2



Recept: Zelenjavna lazanja
photo
Če še nikoli niste pekli lazanje, ker ste prepričani, da je priprava preveč zahtevna in zamudna, preverite ta preprost r...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...