|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Sladko, ampak zdravo

Helena Mlakar, 3.11.2010
Je tudi vaš malček sladkosned? Vas skrbi, da poje preveč sladkarij? Preberite si nasvete o sladkih in zdravih jedeh!

image
/11


Ali ste vedeli, da je ljubezen do sladkega prirojena? To je razvojno psihološko razumljivo, saj je prva prehrana novorojenčka, materino mleko, sladko.

Večina otrok je sladkosnedih in nič ni narobe, če se včasih posladkajo z liziko, čokolado, sladoledom in podobnim. Seveda pa je zelo pomembno, da starši majhnemu otroku odmerijo dnevni vnos sladkarij. Če jih boste popolnoma prepovedali, se zna zgoditi, da bodo postale še slajše, saj veste, prepovedane stvari so najboljše!


  • Željo po sladkem pa lahko vaš otrok poteši tudi z bolj zdravimi sladkarijami. Vsak dan naj ima na izbiro sadje. Da bo šlo še bolj v slast ga lahko narežete na majhne koščke, ponudite v posodici z žličko.
  • Otroci imajo radi majhne stvari, ki jih jedo z rokami. Namesto bombonov mu ponudite rozine. S prsti jih bo nosil v usta, kar bo zanj še bolj zanimivo.
  • Namesto keksov iz bele moke, ponudite otroku kekse iz polnozrnate moke. Ti bodo s kozarcem mleka zagotovo šli v slast.
  • Otroku kupite navadno skuto ali navaden probiotični jogurt in ga doma spremenite v bolj sladkega. V skuto lahko narežete banano in pretlačite. Tak namaz lahko otrok poje na kruhu ali pa samega.
  • V jogurt lahko dodate banano, naribano jabolko, narezane suhe slive ali fige. Izboljšate pa ga lahko tudi z žličko medu ali javorjevim sirupom.


Po vsakem obroku pa naj si malček umije zobe. Brez temeljne zobne nege lahko vsa živila privedejo do kariesa.

 

Preberi še:

Družinski obroki

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To zelenjavo dobi 90 % otrok za prvi obrok
Po spletni raziskavi, ki smo jo naredili na FB in IG strani SrkbenStars.si se je izkazalo, da je 90 % otrok za svoj prvi...
4
Kruh, potica in sadna kruhova rezina
Kruh in potica sta stalnica na praznični božični mizi. Predstavljata darove v zahvalo za staro leto in prošnjo za dobro ...
3
Razvajanje v Termah 3000 prejme …
Nagrajenci natečaja za Kuharsko družino junija 2013 so znani! Preveri, ali ste prav vi osvojili laskavi naziv in boste j...
3
Recept: Volneno srce z marmelado
Recept za zares okusno volneno srce z marmelado, ki ga bodo z veseljem pojedli vsi v družini, pa še z obliko pokažemo, k...
3



Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...
Izbirčen otrok: nasveti, ki delujejo
Z neješčostjo se sreča večina otrok, le da je pri nekaterih izrazitejša kot pri drugih in v teh primerih je prehranjevan...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?