|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Njoki so lahko tudi iz fižola!

Uredništvo Ringaraja.net, 25.6.2018
Vaš otrok obožuje njoke in druga škrobnata živila, s katerimi ni dobro pretiravati? Pomagajte si z fižolovimi njoki, ki jih lahko pripravite tudi brez glutena!

image
Za brezglutensko različico namesto pirine uporabite ajdovo moko.
/11


Tale recept dokazuje, da se da pripraviti tudi zelo zdrave njoke, ki bodo poskrbeli za obilo zdravih beljakovin.

Popolnoma brez moke sicer ne bo šlo, toda če boste izbrali pirino polnozrnato ali katero drugo zdravo žito, je okusen, visoko hranljiv in zdrav obrok zagotovljen!

 

Za 5-6 oseb oz. približno 100 njokov potrebujete:

  • 600 ml kuhanega rjavega fižola
  • 400 g pirine polnozrnate moke
  • 2 večji jajci
  • ščepec kumine
  • ščepec soli in popra

 

Priprava:

1) Fižol, jajci in začimbe v mešalniku zmešajte v gladko maso. Nato postopoma dodajajte moko in pri tem ves čas mešajte.

2) Testo pustite počivati približno 15 minut.

3) Na pomokanem pultu testo oblikujte v dolgo kačo, ki jo narežite na poljubne koščke.

4) Fižolove svaljke kuhajte v slanem kropu od pet do sedem minut, nato jih postrezite z naribanim belim sirom, svežim paradižnikom in čebulo.

 

 
Recept za fižolove njoke smo si sposodili na spletni strani BoobeeFoodee, kjer najdete kopico receptov in uporabnih idej za zdrave in preproste obroke za dojenčke, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane, malo večje nadobudneže, ki že veselo posegajo po priboru in otroke, ki že znajo povedati, kaj hočejo jesti in kaj ne.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

10 rastlinskih živil z največ železa
Z raznoliko rastlinsko prehrano, ki temelji na polnovrednih živilih, se lahko zaužije dovolj železa. Predstavljamo vam 1...
4
Ringarajin kulinarični vikend prejme druži...
Nagrajenci natečaja za Kuharsko družino MAJA 2013 so znani! Preveri, ali ste prav vi osvojili laskavi naziv in boste med...
3
Izguba vitaminov in mineralov pri pripravi...
Ali ste vedeli, da je pri kuhanem korenčku večji izkoristek vitaminov, kot pri svežem?
3
Češnje – bogastvo na drevju
Češnje so priljubljeno sadje za pripravo najrazličnejših sladic, kompotov, džemov, kandiranega sadja, za pripravke čaja ...
3



Pita iz starega kruha s koprivami in sirom
Tudi vaš otrok ne mara zelenjave in ničesar, kar je zeleno? Morda ga uspete ukaniti s tem receptom!
Ideje za rojstnodnevne prigrizke
Otroci obožujejo rojstnodnevno zabavo, sploh, če lahko nanjo povabijo svoje prijatelje. Starši pa se ubadamo s tem, kaj ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?