|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Preprost trik, kako odložiti dojenčka, da se ne zbudi

Uredništvo Ringaraja.net, 25.8.2023
Strokovnjakinja za spanje dojenčkov je pokazala enostavne gibe, s katerimi boste lahko odložili dojenčka, ne da bi se prebudil. Preverite.

/11


Pogosto starši dojenčka uspavamo kar na rokah, v vozičku ali na kakšen podoben način, ko pa želimo otroka odložiti v posteljico, se takoj prebudi in začne jokati. Za veliko staršev je to prava nočna mora in bi dali vse, da bi naši način, kako spečega dojenčka odložiti.

 

Strokovnjakinja za spanje dojenčkov, Rachelle Gershkovich, pozna enostaven trik, ki vam bo pomagal ohraniti spečega dojenčka tudi potem, ko ga boste odložili iz naročja.

 

Korak za korakom, kako odložiti otroka, da se ne prebudi

Strokovnjakinja za starševstvo in spanje, ki svoje nasvete deli na blogu sleepbyrachelle, je na TikTok-u svojim več kot 95 tisoč sledilcem pokazala enostaven trik in opozorila na pogoste napake, ki jih pogosto delamo starši.

»Večina dojenčkov zaspi v naših naročjih, ko pa jih odložiš, se zbudijo in jih je res težko spet uspavati,« pravi Gershvicheva in v videu pojasni postopek odlaganja dojenčka, da se ta ne zbudi korak za korakom.

 


PREBERITE TUDI: Uspavajte dojenčka v eni minuti

  

»Če imate roko za otrokovim hrbtom, najprej zamenjajte položaj roke. Eno roko dajte pod otrokovo glavo, drugo pa pod ritko, da vam bo lažje, ko boste otroka spuščali,« razloži Rachelle.

Ko ste otroka postavili v pravilen položaj, je pomembno, da ga odložite počasi, nikar ne naredite nobenega hitrega premika. »Hitri premiki pri dojenčku sprožijo refleks, zaradi katerega ima občutek, kot da bi padal. Zato držite otroka ob svojem telesu in se s celim telesom spustite do posteljice.

Potem nežno izvlecite roko izpod ritke (druga roka naj ostane pod glavo) in jo položite na otrokove prsi.

Nato počasi izvlecite še roko izpod glave, medtem ko imate drugo roko še vedno na prsih.«

 

PREBERITE TUDI: Ne pustite dojenčka, da joka! (video)

 

Pomembno: otroka odlagajte z zaprtimi očmi

Strokovnjakinja ob opisovanju postopka izda še pomembno skrivnost: »Medtem ko odlagate otroka, imejte oči ves čas zaprte. Gre namreč za neverbalno komunikacijo, da bi vaš dojenček moral spati. Če so vaše oči zaprte, bodo zaprte tudi oči vašega otroka.«

Na koncu le še dvignite roko z dojenčkovih prsi, počakajte nekaj sekund in zapustite sobo. Mogoče boste potrebovali nekaj poskusov, ampak metoda je zelo uspešna,« zaključuje Gershvicheva.

 

Poglejte si posnetek zgoraj, kako to naredi strokovnjakinja. (VIR: tiktok.com/@sleepbyrachelle)


VIR: Thesun.co.uk

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Dojenje: Rastline, ki spodbujajo tvorjenje...
Travnik je lekarna na prostem, kjer lahko najdete celo rastline, ki pomagajo pri dojenju. Številne zdravilne rastline na...
17
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
13
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
8
Več kot boste dojenčka objemali, pametnejš...
Če sodite med starše, ki neprestano objemajo, ljubkujejo in crkljajo svojega otroka, boste nad rezultati najnovejše razi...
6



Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?