|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Še obljubljen recept za vegansko različico okusnih vafljev, ki so primerni že ob uvajanju goste hrane, takrat ko ste dojenčku že predstavili žita.

image
Vaflji so dobri v vseh različicah. (Petra Počkaj Rosa)
/11


Kot obljubljeno: recept za veganske vaflje. Primerni so tudi, če niste vegani, so izredno okusni. Pa tudi za vse, ki imate morda alergijo na določeno živilo.

Če imate doma oboževalca vafljev, se prileže kdaj pa kdaj zamenjati stil, okus, moko. Vsi so dobri.

 

PREVERITE TUDI: Recept za klasične vaflje


Sestavine:

1 skodelica mandljevega ali kokosovega mleka

1 čž jabolčnega kisa

1 1/2 skodelice pirine moke

1/2 skodelice ovsenih kosmičev

1 čž pecilnega praška

ščep soli

3 JŽ stopljenega kokosovega olja

2 JŽ kokosovega sladkorja

1 čž vanilijevega ekstrakta

1/3 skodelice borovnic

nekaj JŽ kokosovega jogurta


Veganske waflje lahko sicer naredite tudi z jajčnim nadomestkom, ki ga dobite v praktično vsaki trgovini.


Postopek

Jajca nadomestite z jajčnim nadomestkom, mleko z rastlinskim napitkom, maslo s kokosovim hladnostiskanim oljem. Ne pozabite na vanilijo, vinski kamen/pecilni prašek in seveda moko (poslužite se lahko kakršnekoli, jaz imam najraje domačo iz mlina, polnovredno, pirino, kamutovo…).


PREBERITE TUDI: Kakšno hrano pripraviti otroku, ko zboli?

 


 

petra počkaj rosa

Petra Počkaj Rosa je biologinja in mamica, že več let pa se posveča preučevanju prehrane dojenčkov, predvsem temi uvajanja dojenčkov v zdravo družinsko prehrano.

Med prvimi v Sloveniji je raziskovala in predstavljala BLW metodo hranjenja. Svoje bogato znanje in izkušnje staršem predaja v tečaju Gremo za mizo.

V tečaju poleg strokovnih smernic za uvajanje, izkušenj mamic in praktičnih nasvetov, izčrpnega seznama priporočenih živil po mesecih in predlogov jedilnikov skupaj z drugimi strokovnjaki predstavi tudi zelo pomemben vzgojni vidik uvajanja ter handling dojenčka med prvimi hranjenji, ko ta še ne sedi samostojno.

Več o Gremo za mizo >>TUKAJ<<.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pisana in zdravilna zelenjavna juha
Po pregrešnem decembru bo vsem v družini zagotovo prijala ta zelenjavna juha, ki poleg zelenjave vsebuje tudi zdravilne ...
6
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
5
Kdo je Emilija Pavlič?
Priprava zdrave hrane za otroke je njeno življenjsko poslanstvo. Preberite koristne izkušnje in nasvete Emilije Pavlič, ...
4
mmmetka - dreammmy cupcakes
Rojstni dan, poroka ali obletnica vsekakor ni običajen dan. Zato naj bo tudi sladka pika na i tega dne, torej slaščica n...
3



RECEPT: Bonbončki za krepitev imunskega si...
Virusom se bo otrokov organizem najlažje zoperstavil z učinkovitim obrabnim oziroma imunskim sistemom. Zanj najbolje pos...
Ideje za rojstnodnevne prigrizke
Otroci obožujejo rojstnodnevno zabavo, sploh, če lahko nanjo povabijo svoje prijatelje. Starši pa se ubadamo s tem, kaj ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?