|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Želite fantka? Jejte več živil s kalijem!

Uredništvo Ringaraja.net, 23.8.2023
Čeprav vsak starš trdi, da spol otroka ni pomemben, je eno najpogostejših vprašanj, ki jih bodoči starši iščejo na svetovnem spletu prav o tem, kako dobiti dečka oziroma deklico. Prava hrana baje pomaga, da vas bo osrečil deček.

image
Jejte hrano bogato s kalijem in boste dobili fantka. (Freepik.com)
/11


Kljub temu da so vaše možnosti polovične in je brez medicinskega posega težko vplivati na spol nerojenega otroka, naj bi določene življenjske navade, kot je prehrana in točno določena živila, pa položaji pri spolnem odnosu in čas zanositve vplivali na to, ali boste imeli fantka ali punčko.

 

Med številnimi vražami in zgodbami naših babic, je znanost prišla do ugotovitve, da ena do teh vendarle drži: uživanje banan. Raziskava, ki je bila objavljena v The Royal Society, pravi, da prehrana matere pred zanositvijo, dejansko lahko vpliv na spol otroka. Če uživate veliko banan, ki so bogate s kalijem, boste zelo verjetno imeli dečka, trdijo avtorji študije.

 

PREBERITE TUDI: Ljubiteljice banan naj bi imele več možnosti za fantka

 

Raziskovalci so spremljali prvo nosečnost 740 Britank, med katerimi nobena ni vedela za spol otroka in ugotovili, da je spol dejansko povezan s prehrano matere pred nosečnostjo. Ženske, ki so rodile fantke so s prehrano pred zanositvijo v telo vnašale več kalija, kar so znanstveniki označili kot dejavnik, ki določa spol otroka. Odkrili so tudi, da imajo ženske, ki pred zanositvijo za zajtrk jedo žitarice, večje možnosti za fantka.

 

Zaključki te raziskave so podobni kot rezultati študije iz leta 2008, ki so jo opravili na Univerzi Oxford in Exeter (Velika Britanija). Ta prav tako ugotavlja, da uživanje žitaric za zajtrk in vnašanje večje količine kalorij tekom dne, povečuje možnosti za rojstvo otroka moškega spola v primerjavi z ženskami, ki izpuščajo zajtrk in jedo hrano z manj kalorijami.

 

Na spol otroka naj bi vplivala tudi vrsta hrane. Če želite deklico, jejte prehrano bogato z magnezijem, kacijem, kisla živila in se izogibajte hrani, ki zmanjšuje kislost, kot so banane in krompir. Če želite fantka, je priporočljivo, da jeste manj mlečih izdelkov in več zelenjave in svežega sadja, še posebej banan, bogatih s kalijem.

 

VIR: Klokanica.24sata.hr

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

3 preproste ideje za igrivo kuhanje z otroki
S kakovostnimi posodami Rosmarino Hexa PRO bo kuhanje otročje lahko, zato so idealna izbira, še posebej, kadar kuhate sk...
6
Spomladanska solata s trobenticami
Trobentice so ne le znanilke pomladi in čudovit spomladanski okras narave, temveč tudi zdravilno zelišče, ki ga lahko už...
4
Je uživanje medu res nevarno za dojenčka?
Med je poln antioksidantov in kot tak super hrana za ljudi, vendar smernice za prehrano dojenčkov navajajo, da je med za...
4
Nova kuhinjska pomočnica
Robotska kuhalnica s svojo silikonsko lopatico v nekaj obratih premeša vsak centimeter dna v posodi in tako preprečuje p...
3



Hrana, ki zvišuje plodnost
Tudi med slovenskimi pari je vse več težav z neplodnostjo. Strokovnjaki opozarjajo, da tudi prehrana lahko vpliva na zan...
Priporočena hrana pred zanositvijo
Prehrana postaja vedno bolj pomembna in z vseh strani nas zasipajo z informacijami o super, pravilni, najboljši prehrani...