|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Nanobébé, vodilno ime v inovacijah dojenčkovih izdelkov, je od lanskega leta na voljo tudi v Sloveniji.

DOJENJE IN PREHRANA

Nočno hranjenje dojenčka

Avtor: Špela Gorenc Jazbec, dipl. fiziot, terapevt RNO | 17.1.2024
image

Na začetku je ritem hranjenja približno enak podnevi in ponoči. Kasneje pa dojenček začne ponoči delati vedno daljše razmake med enim in drugim hranjenjem. Do kdaj vaš dojenček še potrebuje nočno hranjenje?

DOJENJE IN PREHRANA

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s stekleničko

Avtor: Andreja Zalokar, Tjaša Šimc | 24.12.2023
image

Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni posvečal pretirane pozornosti težavam in neprimernim praksam, ki so se prenašale iz roda v rod. To je pet najpogostejših napak.

DOJENJE IN PREHRANA

Čudovit prizor: Mame, ki hranijo dojenčka

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 29.9.2023
image

Mama, ki hrani svojega otroka, je čudovit prizor, pa naj bo to dojka, steklenička ali medicinski pripomoček. Te fotografije to dokazujejo.

SPANJE IN USPAVANJE

So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov razvoj?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 28.9.2023
image

Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna prebujanja dobra za otroka. Zagotovo imajo tudi svoje dobre strani.

image

V odgovor ameriškim politikom, ki so se raje kot za dojenje zavzeli za dobičkonosne interese proizvajalcev mlečnih formul, se ponovno spomnimo, zakaj je materino mleko brez dvomov najboljša hrana za dojenčka.

DOJENJE IN PREHRANA

Ali lahko dojenček zavrne dojko, če poskusi dudo?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 21.7.2023
image

Starše pogosto opozarjajo, naj otroku v prvih treh ali štirih tednih življenja ne dajo stekleničke ali dude, da dojenček ne zavrne dojke.

VSE O DOJENJU

Dojenje na dopustu

Avtor: Ksenija Šoster Olmer | 7.7.2023
image

Prav z dojenčkom se gre najlažje na počitnice. Še posebej s tistim dojenčkom, ki je dojen.

image

Hranjenja dojenčka z adaptiranim mlekom prinaša določene slabosti, pa vendar tudi določene prednosti. Katere, preverite v članku!

image

Aktualna angleška študija je pokazala, da imajo dojenčki, ki so hranjeni z žličko v primerjavi z dojenčki, ki se hranijo samostojno (metoda BLW), dvakrat večjo možnost za debelost.

STRAN 1 OD 3

Zeleno blato: kdaj je čas za zaskrbljenost?
Otroško blato je visoko na seznamu skrbi novopečenih staršev. Kaj pomenita barva in konsistenca? Kdaj je treba biti zask...
Nastavki za dojenje - so res v pomoč?
Nastavek za dojenje je umeten cucelj, ki ga matere uporabljajo preko svoje prsne bradavice med dojenjem otroka. Ti naj b...