|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

BOLEZNI IN STANJA

Pomlad je prebudila tudi klope

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.3.2024
image

S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega meningoencefalitisa. Okuženi klopi se nahajajo prav tam, kjer se z našimi malčki še posebej radi zadržujemo ob lepem vremenu.

ZDRAVJE IN NEGA

Naravna zaščita pred klopi

Avtor: Helena Primic | 24.7.2023
image

Namesto, da bi se zaradi strahu pred klopi izogibali gozdovom in travnikom, izkoristite moč narave in svoje otroke pred klopi zaščitite na povsem naraven način. Razpršilo proti klopom za otroke si lahko pripravite kar sami doma!

image

Eterično olje čajevca in sivke ter kokosovo olje, koloidno srebro, aloe vera, limonin sok, jabolčni kis, peteršilj, med, česen, netresk, neem ... Kako si pomagati s temi naravnimi sestavinami, preverite v članku!

ZDRAVJE IN NEGA

Vse o pikih

Avtor: Mag. Metka Adamič, dr. med., specialistka dermatovenerologinja | 3.6.2015
image

Šiki žiželk in živali niso samo nadležni, srbeči in neprijetni, nekateri piki so lahko tudi nevarni, še posebej dojenčkom in otrokom. Zbrali smo informacije o različnih vrstah pikov, kakšni so znaki in kako je potrebno ukrepati.

NAREDIMO SAMI

Klopi ne marajo citrusov!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 9.5.2014
image

Naravni repelent proti klopom lahko pripravite kar doma. ponujamo vam dva recepta, kako pripravite naravni razpršilca za odganjanje klopov. Preverite!

ZDRAVJE IN NEGA

Klopi prenašajo nevarne bolezni!

Avtor: Univerzitetni klinični center Ljubljana | 1.4.2014
image

Slovenija sodi med države, kjer obstaja visoka verjetnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prinašajo klopi.

BREZSKRBNO NA POT

Klopi na pohodu

Avtor: Petra Logar | 11.4.2013
image

S prihodom pomladi se prebudijo tudi klopi. Ker prenašajo bolezni, se je pred njimi treba zaščititi. V trgovinah in lekarnah lahko kupite razpršila in gele za zaščito pred nadležnimi zajedavci, lahko pa se odločite tudi za cepljenje.

PROSTI ČAS

Svet je lepši skozi oči otrok

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.6.2012
image

Na probleme, s katerimi se danes sooča večina ljudi, lahko gledamo ne več načinov. Otroški pogled, je zagotovo tisti, ki vidi največ pozitivizma, optimizma, barvitosti... tudi v »slabih« rečeh.

image

Vsi lastniki psov in mačk vemo, da so klopi in bolhe prava nočna mora. Živali povzročajo neugodje, lahko pa so tudi zelo nevarni za zdravje. Zato je zelo pomembno da pred njimi zaščitimo naše ljubljenčke!

BOLEZNI IN STANJA

Okužbe, ki jih prenašajo klopi

Avtor: Anja Pelan | 18.3.2011
image

Okužbe s klopi so v Sloveniji izjemno pogoste, uvrščamo se kar na tretje mesto med evropskimi državami. Predstavljamo vam tveganja za okužbo in zelo pomembno, kako se zaščititi pred okužbo s klopi, sedaj, ko se začenja sezona!

STRAN 1 OD 2

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Škrlatinka: Otrok jo lahko preboleva večkrat
Škrlatinka je nalezljiva bolezen, za katero zbolijo največkrat otroci. Za razliko od drugih otroških bolezni, pa lahko z...