|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Nekateri izmed nenaravnih insekticidov, celo taki, ki so označeni kot primerni za otroke, lahko vsebujejo nevarne snovi, kot je na primer DEET (N,N-dietil-3-metilbenzamid). Ali obstaja naravna alternativa in katera je res učinkovita?

image

Eterično olje čajevca in sivke ter kokosovo olje, koloidno srebro, aloe vera, limonin sok, jabolčni kis, peteršilj, med, česen, netresk, neem ... Kako si pomagati s temi naravnimi sestavinami, preverite v članku!

image

Komarji so najbolj nadležni med insekti, ki nam kvarijo poletje. Za zaščito pred njimi pa niso vsa sredstva varna, predvsem kot gre za zaščito otroške kože. Katera sredstva so naravna in učinkovita proti komarjem?

image

Komarji imajo letos idealne pogoje za razvoj. Otrokom le stežka razložimo, da s praskanjem tvegajo dodatno okužbo, morebitno alergijsko reakcijo in da komarji lahko prenašajo tudi nevarne bolezni. Preverite, kako otroke zaščitite učinkovito in varno.

POČITNIŠKI NAMIGI

Le redki izdelki proti komarjem so res učinkoviti

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.7.2019
image

Poletje je čas, ko vsi več posegamo po izdelkih za zaščito pred komarji, saj so te živalce v tem času najbolj aktivne in nadležne. Pa vendar, kako učinkoviti ti izdelki v resnici so? Preverite, kaj so pokazali testi.

BOLEZNI IN TEŽAVE

Virus Zika dokazano povzroča okvaro možganov

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 11.2.2016
image

Okužba z virusom Zika med nosečnostjo povzroča možganske okvare ploda. Do tega izjemno pomembnega odkritja je prišla skupina slovenskih znanstvenikov Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in Univerzitetnega kliničnega centra.

EKO NAMIGI

Nad komarje z naravnimi sredstvi

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 17.6.2015
image

Bzzzz bzzzz, pazi, komar! Poletje je tu in z njimi nadležni komarji! Preženemo jih lahko tudi z naravnimi sredstvi.

ZDRAVJE IN NEGA

Vse o pikih

Avtor: Mag. Metka Adamič, dr. med., specialistka dermatovenerologinja | 3.6.2015
image

Šiki žiželk in živali niso samo nadležni, srbeči in neprijetni, nekateri piki so lahko tudi nevarni, še posebej dojenčkom in otrokom. Zbrali smo informacije o različnih vrstah pikov, kakšni so znaki in kako je potrebno ukrepati.

EKO NAMIGI

Fototoksična eterična olja in kaj to pomeni

Avtor: www.aromadelavnice.si | 29.3.2011
image

Vsi smo veseli sonca in njegovih žarkov, ki nas toplo božajo! Po dolgi zimi smo ga komaj dočakali. Za vse vas, ljubitelje eteričnih olj, imam nekaj koristnih nasvetov, da boste v prihajajočih sončnih dnevih lahko še naprej uživali.

STRAN 1 OD 1

POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...