frrrr
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikabu Občudujem vse tiste, ki se lahko uprete temu, kaj bodo pa ljudje rekli. Moti me, da dajejo otroke krstiti zato, ker je pač lep obred in priložnost za žurko, zraven pa vprašajo, koliko moram dati v kuverto, da župnik ne bo kompliciral. Ja, halo, zakaj pa daješ otroka h krstu? Podpiram vse, ki imate željo, da so vaši otroci krščeni in podpiram vse, ki ste se odločile, da tega ne naredite. Starši imate vso pravico odločati o svojem otroku in ne imejte slabe vesti zaradi drugih ljudi, ki vas opravljajo zaradi tega. Upam, da ste razumele, kaj sem hotela povedati. Bistveno se mi zdi, da si vsak starš odgovori, zakaj si želi krsta. Če je zaradi drugih, potem res nima smisla. Frrr, naš se tudi že obrača, ko omenimo lučko, pomojem že kar malo razumejo. Na ime pa še ne trza kaj dosti, včasih se že obrne, če ga pokličemo, ne pa vedno. Pikabu, no zaradi tega se je meni vse skup priskutilo.. župnik je pri meni težil in me skoraj ni pustil k birmi, pa sem hodila k verouku 7 let in to zaradi tega, ker nisem šla sredi zime za 3 dni na priprave - me oče ni pustil v mrzlo kočo brez tople vode, saj imam že od starosti treh let probleme z ledvicami in mehurjem (pri treh sem bila zaradi tega tudi mesec in pol v bolnišnici), pa še sem ravno imela... pri birmi je pa poleg mene stala deklica, ki je nisem nikoli videla pri maši ali pri verouku in predvidevam, da je bila posredi modra kuverta. se bom pa potrudila, da bom pri vzgoji Jaše nevtralna in ne bom krščanski veri dajala slabega prizvoka... naj ima fant možnost sam spoznat sebe in vero verjamem, da gre z vero lažje določene stvari preživet, zato le imejte vero v karkoli že verujete (Bog, Alah, višje sile,...) Jaša se tut na svoje ime obrača bolj redko... če ima glih dober dan ga je pa dans mož vprašal: Jaša, imaš ti mene kaj rad. in mu je mali odgovoril: da Pikabu, js nč sokov ne pijem... je res, da s sokovi veliko nepotrebnih kalorij zaužijemo... doma si skoz bebe čaj pijem, ker mi full paše... drugje pa vodo in čisto nič ne pogrešam who the f*** is muki babnce, ve ste skor tk nore kot js gaya - bobnčki znajo našega malega zelo interesirati, ker že očka mau razmišlja v tej smeri, da ga bo mau usmerjal se njemu lušta bobnov in more najt neki to je skor tk kot sva se pred zanositvijo pogovarjala, da bova fotkiča nabavila hkrati s prihodom otroka in je potem mož na veliko govoril, da si je tolk želel fotkiča, da sva morala takoj naredit otroka
|