|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

5 idej za velikonočno sladko presenečenje

Uredništvo Ringaraja.net, 4.4.2023
Ste najprej pomislili na čokoladna jajčka? V članku preverite, s katerimi sladkimi dobrotami lahko na velikonočni ponedeljek presenetite družino in goste.

image
Na veliko noč se radi posladkamo tudi starši. (Arhiv Ringaraja.net)
/11


Če se otroci velikonočnega zajčka veselijo predvsem zaradi čokoladnih in sladkih dobrot, se tudi odrasli na velikonočni ponedeljek po velikonočni pojedini ob kavici radi posladkamo in pocrkljamo z različnimi sladicami.

Izbrali smo pet receptov za velikonočne sladke dobrote, s katerimi boste lahko presenetili družino. 

 

1) Tradicionalno

Že babice so vedele, da prave velike noči ni brez orehove potice. Takšne domače, seveda. Po tem receptu vam bo "ta prava" orehova potica zagotovo uspela!

RECEPT: Orehova potica


2) Potica malo drugače

Če želite letos goste presenetiti z nekoliko drugačno potico, je tale ideja odlična - kokosova potica, ki je bodo veseli predvsem vsi ljubitelji kokosa.

RECEPT: Kokosova potica 

 

3) Romantično

Če želite veliki noči dati nekoliko romantičnega pridiha, klasični potici dodajte še tele romantične in sladke vrtnice, ki jih bodo tudi otroci z veseljem zmazali, saj vsebujejo nutello.

RECEPT: Vrtnice z nutello  

 

4) Za zahtevnejše goste

Če pričakujete goste, ki tudi pri sladicah pazijo na zdrave sestavine, jih pričakajte s kruhom-sladico, ki je lahko ves čas na mizi. Namesto navadne bele moke izberite pirino, namesto trsnega sladkorja pa kakšno zdravo sladilo kot je, na primer, kokosov sladkor. 

RECEPT: Ajdov venec  

 

5) Za vegane

Letos presenetite vse veganske goste z veganskimi kremnimi rezinami. In se ne čudite, če se bodo z njimi želeli posladkati tudi nevegani, saj so videti odlično - kot tiste "ta prave" z jajci in mlekom.

RECEPT: Veganska kremna rezina


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
11
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
8
Velikonočna šunka – kuhana ali pečena (rec...
Preberite, kako skuhamo velikonočno šunko, da ne bo razkuhana ali presuha. V članku najdete tudi recept za slastno šunko...
5
Uvajanje novih živil: Pravilo štirih dni
S pravilom štirih dni boste otrokove potencialne težave z določeno prehrano ali prehransko sestavino ugotovili že na sam...
4



Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.
POZOR: Zdravju škodljivi otroški piškoti!
Iz Uprave RS za varno hrano so sporočili, da so priljubljeni otroški piškoti znamke Plazma neustrezni za uživanje zaradi...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?