|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Porod brez partnerja: 5 toplih nasvetov za nosečke

Ana Devayani Kersnik, 9.4.2020
V tem trenutku je žal tako, da vam partner ne more biti v oporo pri porodu, zato je dobro, da se na to dejstvo čim bolje pripravite. Bodoče mamice, če se približuje dan poroda, si preberite te tople nasvete, da boste mirnejše in vam bo lažje.

image
Tudi brez partnerja boš zmogla - verjemi vase!
/11


Želja skoraj vsake bodoče mamice je, da bi bil ob rojstvu otroka prisoten tudi partner. Partner je pri porodu lahko odlična podpora, ampak v dani situaciji, ko vseh nas ogroža koronavirus, lahko njegova prisotnost ogrozi vaše zdravje in zdravje ter življenje novorojenčka. Zato so tudi v porodnišnicah prepovedali pristotnost partnerja pri porodu, kar je marsikatero bodočo mamico precej vrglo s tira.


Nosečka, naj te vsaj malo pomirim in ti dam nekaj predlogov, kako si lahko pomagaš, da bo porod kljub temu čudovit. Preberi si 5 toplih nasvetov, s katerimi boš pripravljena na prihod svojega zaklada.


1. Sprejmi trenutno stanje in se osredotoči nase in na otroka.

Priznati si in sprejeti situacijo v teh okoliščinah je pomembno, saj nas ravno strah in panika paralizirata. Človek, ki je pod stresom, ne more normalno delovati in isto velja za žensko, ki se pripravlja na porod. Stanje napetosti in nesproščenosti povzroči to, da so mišice zategnjene in to vpliva na porod. Zato, poskusi sprejeti trenutno situacijo in se osredotoči nase in na svojega otroka. Prav tako je dobro, da si porod vizualiziraš in se poizkusiš čim bolj sprostiti z dihalnimi tehnikami. Vedno znova si ponovi: Vse bo v redu. Varna sem. Zmorem.

 

POGLEJTE TUDI VIDEO: Dobra psihološka priprava na porod

 

2. Ustvari si varen prostor, kjer boš rodila.

Prostor, kjer boš rodila, naj ti bo prijeten. Prinesi si kakšno fotografijo, amulet oziroma manjše predmete, ki ti dajejo moč. Poveži se s partnerjem prek telefona. Današnja tehnologija nam omogoča čudeže, izkoristi jo.

 

3. Prisluhni sebi in si zaupaj.

Dobro premisli o svojem porodu, kaj želiš in kako. Na to si se najbrž pripravljala v šoli za starše. Močna si in zmoreš. Nihče ne more roditi namesto tebe. Zato zberi vso moč, ki jo imamo ženske v sebi in se osredotoči nase.

 

PREBERITE TUDI: Spremljevalec pri porodu je del porodnega osebja

 

4. Pripravi si porodno torbo in vse za novorojenčka.

Vse dobro premisli, saj tvojega dragega ne bo ob tebi, da bi razložil babicam, kaj potrebuješ. Prav tako poskrbi, da bo vse čim bolj sterilno in čisto, še bolj kot sicer v običajnih razmerah.

 

porod

 

5. Zadržuj se doma do poroda in čim dlje ostani doma, ko se začnejo popadki.

Če še nimaš dovolj rednih popadkov in pogostih in če otročka normalno čutiš, potem ostani doma toliko časa. Ko boš resnično začutila, da je prišel trenutek, ko ne moreš več čakati in prihaja čas poroda, se odpravita v porodnišnico. V primeru, da boš prvič mamica, pokliči v porodnišnico, v kateri nameravaš roditi in opiši situacijo, da ti bodo dali potrebne informacije. Izberi porodnišnico, ki je najbližje tvojemu domu, zato da lahko najhitreje in varno prideš tja.

 

Povejte naprej nosečkam, ki ji bodo ti napotki prišli prav, saj so mnoge trenutno v neprijetni situaciji in še dodatno pod stresom. Pomagajmo sestram, hčerkam, kolegicam, da bodo varno rodile svoje otroke, kljub koronavirusu in brez partnerjev.

 

CELOVITA PRIPRAVA NA POROD

 Za celostno pripravo na porod vzemite v roke knjigo Joga za nosečnice, ki jo lahko varno naročite prek spleta in prejmeš na dom ali si pridobite E-knjigo Fit joga nosečka, ki je tvoja takoj ob nakupu. Več o priročnikih preverite TUKAJ >>>

 

VIDEO: Da boš zares pomirjena ...

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zunanji obrat v nosečnosti
Zunanji obrat v nosečnosti se izvaja, kadar plod ni v glavični vstavi. Izvaja se ga s prijemom na plod skozi trebušno st...
12
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
6
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
4
Jemanje vitamina D med nosečnostjo koristi...
Raziskava je pokazala, da je bilo pri dojenčkih, rojenih materam, ki so dnevno jemale vitamin D od drugega trimesečja do...
4



Kdaj naj bo bodoči očka raje tiho?
Vsak porod je drugačen in vsaka bodoča mamica se z njim sooča drugače in tako pričakuje različne stvari od svojega partn...
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?