|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

MATIČNE CELICE

Matične celice

Avtor: P.L. | 12.1.2012
image

Starši se lahko že v nosečnosti odločijo, da bodo pri porodu shranili matične celice, ki jih odvzamejo iz popkovnične krvi. Postopek je brez tveganja in neboleč. Pri nas imamo tri zasebne ponudnike in javno banko za hranitev matičnih celic.

AKTUALNO

Z matičnimi celicami nad multiplo sklerozo

Avtor: doc.dr. Miomir Knežević, univ.dipl.biolog in Janja Dobravc, univ.dipl.mikorbiologinja | 13.5.2011
image

Mlademu Avstralcu Benu Leathy je leta 2008 zdravnik diagnosticiral multiplo sklerozo. Bolnik je zaradi hitro napredujoče bolezni že v nekaj mesecih po diagnozi izgubil sposobnost hoje, a s pomočjo matičnih celic danes lahko ponovno hodi.

POROD

Novo upanje za otroke s cerebralno paralizo

Avtor: Biobanka | 21.4.2011
image

Vsi starši, ki se odločijo za shranjevanje popkovnične krvi v zasebne namene seveda upajo, da shranjenih matičnih celic ne bodo nikoli potrebovali. Podobno so razmišljali tudi starši ameriške deklice Chloe, a žal je imela usoda drugačne načrte.

POROD

Matične celice vračajo vid

Avtor: Biobanka | 4.4.2011
image

Zdravljenje z matičnimi celicami ponuja tisočim, ki so utrpeli kemične opekline roženice zaradi čistil ali drugih snovi, upanje, da bodo spet videli.

POROD

Kako pridemo do matičnih celic pri porodu?

Avtor: Marko Strbad, univ.dipl.mikorbiolog, Biobanka | 4.4.2011
image

Porod je magični trenutek, saj na svet pokuka nova mala osebica. Pri tem imajo starši možnost, da ob porodu svojega otroka shranijo popkovnično kri, bogato z matičnimi celicami. Te igrajo pomembno vlogo pri zdravljenju mnogih bolezni.

POROD

Zakaj prav matične celice iz popkovnične krvi?

Avtor: Marko Strbad, univ.dipl.mikorbiolog, Biobanka | 4.4.2011
image

Matične celice najdemo v vseh tkivih odraslega človeka, vendar se tako kot ostale celice z leti starajo, spreminjajo (zaradi bolezenskih okužb, načina življenja), upada njihovo število ter postajajo manj vitalne in kakovostne.

VSE O NOSEČNOSTI

Kako je nosečnost povezana z matičnimi celicami?

Avtor: Janja Dobravc, univ.dipl.mikrobiolog, Biobanka | 4.4.2011
image

V devetih mesecih nosečnosti se vaš otročiček pridno razvija, pri čemer mu v vsakem koraku pomagajo matične celice. Višek matičnih celic pa kroži med otrokom in materjo po pokovnični krvi.

PRIPRAVE NA ZANOSITEV

Mlade matične celice omogočajo regeneracijo tkiva

Avtor: Doc.dr. Miomir Knežević, uni.dipl.biolog, Biobanka | 4.4.2011
image

Splošno znano je, da se poškodbe pri otrocih bolje celijo, kakor pri starejših osebah, saj se celice hitreje delijo. Manj pa je znano, da se pri poškodbah zarodkov in novorojenčkov tkiva nadomeščajo s polno funkcionalnimi celicami.

STRAN 1 OD 1

Očetje ob porodu: 20 čudovitih fotografij
Dragocene fotografije, na katerih vidimo navdušenje očetov, ko podpirajo svoje partnerke v porodni sobi, nam kažejo, kak...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.