|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VSE O DOJENČKU

Kaj določa otrokovo krvno skupino?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 17.11.2023
image

Starše pogosto zanima, kakšno krvno skupino bo imel njihov otrok, še posebej, če je eden od staršev Rh negativen. Poglejte, kaj določa krvno skupino in Rh faktor.

POROD

Ne režimo popkovine prehitro!

Avtor: Špela Peternel | 14.3.2023
image

Raziskave pa so pokazale, da že nekajminutni zamik v prerezu popkovine naredi bistveno razliko. Kar polovica krvi, ki se med porodom stisne ven iz otročka, se prečrpa nazaj v prvi minuti po rojstvu, več kot 90% krvi pa se prečrpa v prvih 3 minutah.

POŠKODBE IN PRVA POMOČ

Znate otroku nuditi ustrezno prvo pomoč?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 8.9.2017
image

Kot so ob svetovnem dnevu prve pomoči poudarili v RKS, je prva pomoč veščina, ki lahko zagotovi učinkovito in hitro ukrepanje ter pomaga pri oskrbi poškodb, lajša trpljenje in povečuje možnosti za preživetje ljudi v stiski. Jo zares obvladate?

image

Regrat je poznana in priljubljena rastlina. Nabirate jo lahko skozi vse leto, največkrat pa se regrat znajde na mizi prav v pomladnem času, ko je mlad in še brez cvetov.

MATIČNE CELICE

Matične celice

Avtor: P.L. | 12.1.2012
image

Starši se lahko že v nosečnosti odločijo, da bodo pri porodu shranili matične celice, ki jih odvzamejo iz popkovnične krvi. Postopek je brez tveganja in neboleč. Pri nas imamo tri zasebne ponudnike in javno banko za hranitev matičnih celic.

image

Vsaka zdrava nosečnica se lahko pred porodom odloči, da bo popkovnično kri (matične celice) darovala v javno banko. Shranjevanje je prostovoljno in brezplačno.

MALI IN VELIKI SKUPAJ RASTEMO

Morje v nas

Avtor: www.novaakropola.org | 27.6.2011
image

Po našem telesu se pretaka dragocena življenjska tekočina. Tekočina živordeče barve, ki oskrbuje telo z nujno potrebnimi snovmi. Njena osnovna naloga je transport. Kako se že glasi laičen opis krvi: "Kri je telesna tekočina, ki je nekoliko lepljiva in nekoliko slana." Slana je, ker vsebuje soli in še mnoge druge minerale.

MALI IN VELIKI SKUPAJ RASTEMO

Daruj energijo za življenje

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.5.2011
image

Zakaj krvodajalstvo? V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri, naj gre za načrtovan operativni poseg ali reševanje življenja v nesreči.

EKO DRUŽINA IN AKTIVNOSTI

Ingver

Avtor: bodieko, www.bodieko.si | 22.7.2010
image

Ingver je avtohtona rastlina Indije in Kitajske, ime pa je prevzel iz sanskrtske besede, ki v prevodu pomeni ’s telesom kot rogovi’. Ingver je že dolga leta pomemben v kitajski medicini, o njem pa je pisal že Konfucij.

POŠKODBE IN PRVA POMOČ

Prva pomoč pri težjih poškodbah

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2010
image

Huda zunanja krvavitev, dušenje, utopitev, zastrupitev ... Kaj storiti?

STRAN 1 OD 1

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...