|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
6.12.2022 21:37:33   
Anonimen
Bi delala seznam, pa bi potrebovala mal podatkov user posted image ... kje ste vse :)
Javite se malo, da ga naredim.

Kdaj imate preglede?user posted image

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Julijke 2023
6.12.2022 21:56:51   
Anonimen
Pikcapokca, PDP 13.7.
anja93, PDP 3.7., pregled konec novembra, Nuhalna 20.12.
Petra34, PDP 2.7.
Anonimna#1, PDP 14.7., 2 otroka, pregled konec novembra
Nincyka84
sanna10, 2 otroka, pregled 19.12.,
Rdecka, PDP 24.7.
cbelca2, PDP 14.7.
Anonimna#2 (letos že 2 SS)
4.mama, PDP 28.7., 3 otroci, 4 SS, pregled 19.12.
Anonimna#3, PDP 23.7.
Anonima #4, 3 otroci (P,P,F), 3 SS po cepljenju,
Nevergiveup,
Anonimna #5, PDP 2.8., 1 SS
Anonimna #6,







(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Julijke 2023
6.12.2022 22:01:29   
Anonimen
Na hitro seznam, da se prepoznamo. user posted image
Najbolje, da se nepotrebne informacije iz seznama odstrani in da si anonimne izberemo en znakec, ko pišemo.

Npr moj bo hmm (da pogledam seznam) user posted image evo prvi k ni bil smeško, pa naj bo darilo, čeprav sem bolj ciljala na kakšnega metuljčka (ker imam tak nick hehe) ampak mislim, da bom kar darilo user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Julijke 2023
6.12.2022 22:04:28   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

niti ni metuljčka .... ok dovolj spamanja za zvečer ... se tipkamo jutri :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 7:16:16   
Anonimen
Hej punce! Evo Anonimna#2 tu :)Pretekli teden sem imela jaz kar hude slabosti, ta teden pa nic 😪 se kar malo psihiram, da se ne bo kaj ponovilo spet… bolijo me edino prsi (en dan bolj, drugi manj) pa tudi napihnjena sem. Boli me, da bi spet gledala ta moj lep okrogel trebuscek (sicer od napihnjenosti), potem na pregledu bi pa spet samo strmela v tisti zalosten, nepremicen zaslon 😪 pregled imam sele cez cca 2 tedna, zdaj sem 8t.Kako so vasi simptomi? Kaj nihajo?
Lepo bodite!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 8:31:19   
nevergiveup


IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hej punce! Evo Anonimna#2 tu :)Pretekli teden sem imela jaz kar hude slabosti, ta teden pa nic 😪 se kar malo psihiram, da se ne bo kaj ponovilo spet… bolijo me edino prsi (en dan bolj, drugi manj) pa tudi napihnjena sem. Boli me, da bi spet gledala ta moj lep okrogel trebuscek (sicer od napihnjenosti), potem na pregledu bi pa spet samo strmela v tisti zalosten, nepremicen zaslon 😪 pregled imam sele cez cca 2 tedna, zdaj sem 8t.Kako so vasi simptomi? Kaj nihajo?
Lepo bodite!



Draga, sicer te razumem glede strahov, sem sama to dozivela. A ves kaj, nihanje je normalno. Edino je pa res, da sem trikrat to lani dozivela (vsakic v roku parih mesecih po cepljenju) in prej tri otroke rodila brez nobenih zapletov nikoli. In tako kot si napisala so se pri meni simptomi vsakic pred splavom kar naenkrat izginili, ampak to res skoraj popolnoma- normalno pila kavo, nic mi ni smrdelo vec, glava se je kot da bi jo kdo preluftal in kot da nisem vec noseca... in res nisem bila vec oziroma se ni nosecnost naprej razvijala in hormon je začel padat... Ampak pred tem sem pa trikrat rodila in donosila čist brez težav in se mi je tudi sprememba  zgodila in slej kot prej se vse naceloma bolje pocutimo. Je bilo pa vseeno drugace pa ne znam tocno opisat, pac nekako sem se pocutila noseco, polno necesa, drugacno... A ves kaj mislim? Tako da je bila kar precejsnja vseeno razlika med dobrim pocutjem, ko se je vseeno vse lepo naprej razvijalo in med dobrim pocutjem, ko je bilo žal vsega konec. Moram pa priznat, da imam po lanskih izkusnjah tako zmedo sama v glavi, da ne dam roke v ogenj za svoje pocutje tokrat 😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Za seznam je moj pdp 14.07.23 in to je moj 4. Otrok
Imam pa kar močno tiščanje tam dol danes in sem spet seveda v skrbeh 😢
Lep dan vsem ❤

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 9:08:48   
nosecka1991
Bom js kr nosecka1991 da nebo nas toliko anonimnih😁PDP imam 16.7. ampak je rekla zdravnica da je bejbi tolk mejhn da sm se kr mal zasekirala zakaj😏Imela sem že dva pregleda, prvega na urgenci ker sem zakrvavela in je rekla da ne sliši utripa bila sem v 5t5d in potem sem imela 25.11. spet pregled in se je utrip lepo slišal, ampak še vedno da je majhen je v 10dneh zrastel samo za 1teden. Se je še kateri to zgodilo. Na urgenci je bil velik 5t5d datum 14.11. na pregledu čez 10dni torej 25.11. pa 6t6d.

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 9:16:41   
Nincyka84
Hey, srečke nosečke🙂 Prvi pregled sem že imela, sedaj imam 27.12 nuhalno pri dr. Pušenjaku. Točen pdp bom izvedela na nuhalni, sama sem si izračunala 12.7. imam pa že enega zdravega fantka, rojenega v 32 tednu, prvič sem imela missed abortus. Drugače kar se tiče slabosti, jaz sem že tud bila čist prestrašena, da je sigurno kaj narobe, ker je vmes za par dni slabost minila, ampak se je potem po parih dneh vrnila nazaj, tako da to še nič ne pomeni, ker res niha, no vsaj pri meni. V prvi nosečnosti se ne spomnim, da bi sploh imela kakšne simptome, do abortusa je prišlo med 8 in 9 tednom, izvedela sem šele na nuhalni.. V drugi nosečnosti mi pa sploh ni bilo slabo, sem pa prve tri mesece večino dneva prespala, ker sem bila zelo utrujena. 
Včeraj sem z angel sound našla srček😍, sem ga pa res dolgo iskala. Sploh nisem mogla verjet. Vsaj malo sem se potolažila. 
Me pa zanima, če res starost prinese toliko slabe rezultate nuhalne in vpliva na napake pri plodu? Joj, same skrbi, upam d rata in da bo vse ok..
Pozdrav🤗

(odgovor članu nevergiveup)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 9:56:15   
4.mama
Nincyka84 jaz sem čisto na tleh, samo.berem koliko splavov in okvar v naši starosti. Pol pa jok in tako že dva dni, se mi zdi da se vse tako vleče. Ti že nihalko, jaz pa se niti prvi pregled. 
Znaki tudi pri meni nihajo, prsi me vedno bolj bolijo, a slabosti odvisno danes kot da je manj. Ma ne vem reSkrbi me da bom tudi jaz prišla na prvi pregled al pa nuhalni in bo tisti monitor prazen. 

(odgovor članu Nincyka84)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 14:20:31   
Pikcapokca
Oo kok ste ble pridne z pisanjem, je blo prou fajn brat po dveh dneh offline 😅 jaz sem jutri 9t, pocutim se trenutno kar okej. Slabost tudi pri meni pride in gre. Prsi bolijo in nehajo in spet zacarani krog 😅 se malo pa je ponedeljek tu in pregled. Upam da bo vse okej 🤞🏻 in dobrodosla nova nosecka v skupino 😊

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 14:28:29   
Anonimen
Hvala punce za odgovore. Malo me tolazi, da je tudi pri vas nihanje, po eni strani tudi jaz upam, da se slabost vrne… ceprav je bilo kar grozno! Jaz imam definitivno bolj napihnjen trebuh in bolece prsi kot v prvih dveh N. V drugi sploh ni bilo nicesar. Ce ne drugega, mi je to mini tolazba…Kaj bi dala za pregled! 😄 ampak bo treba se pocakati…
LpAnonimna2

(odgovor članu Pikcapokca)
  Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 14:49:28   
Anonimen
Oh čisto enako se počutim kot vse ve, s tem, da jaz še vedno nisem obvestila mojo G, da sem noseča .... kot da dlje ko bom čakala, dlje bom noseča in dlje bo trajalo, da mi bo povedala slabo novico, ki je res ne želim slišat ... sej veste kaj mislim kajne?

Pri meni spodaj hvala bogu vse mirno. Glede slabosti čutim vibracijo želodca skoraj ves čas, sploh če sedim v čudnem položaju ali predolgo časa.
Urin je še vedno intenzivne barve in ima tipičen vonj. Srce mi res hitreje bije (ker mora pretakati več krvi, ker se širi maternica) in me to tudi utruja, saj ima telo ves dan občutek, da tečem. Utrujena sem. Zvečer sem sam še za v postlo. Apetita nimam ampak skoz bi nekaj grizla. Aja pa ornk sem zaprta, tipično. Bušek se mi pozna zvečer, čez noč dol pade, tko da dopoldne v službi ni vidno. Joške me pa skoz bolijo, se ponoč se zbudim, ker me boli kot da bi "kvihtala prsi" un muskelfiber in pa imam mrzlico, k me je vedno v času nosečnosti spremljala in se zbudim, ker me zebe, čeprav je toplo v sobi. Spodaj pa me tudi tišči, torej se čuti, da se nekaj dogaja.

Torej znaki so, ampak poleg tega me pa spet boli leva rama. In to me je vsakič, tudi v zadnjih 3 neuspelih N, ko sem doživela zamujeni splav. Bolečina v rami je drugače znak za zunajmaternično nosečnost.

Kava ima zanič okus, komaj 1 na dan popijem. Voham zelo dobro. Npr včeraj je mali igral nogomet in je samo mimo dnevne šel gor v svojo sobo, pa sem ga v jedilnici zavohala da je prešvican. So me doma vsi čukast gledal kva men ni jasn. So ga šli vohat od blizu da so zaznali. Jst sm iz jedilnice povedala po čemu mi smrdi in so se strinjali. Skratka voham! :D Zanimivo da mi ni slabo od intenzivnega voha, to pa zaenkrat še ne.

In točno vem, kaj mislite ko opisujete "dober nosečniški občutki" in "dober občutek, ko plod odmre in se vsi znaki potuhnejo, ko si telo oddahne od "pritiska"".
Oba občutka sta dobra ampak različno dobra. In jaz bom točno vedela, ko bo konec teh občutkov in bo spet nazaj tisto "dobro normalno" počutje v telesu. In tega drugega dobrega občutka upam, da ne doživim do iztisa in zaslišim jok mojega bejbija. Tist dober občutek je pa spet en tak tretji dober občutek, ko se vse to konča in spet telo sprosti. No pol pa pridejo druge težave :) Ampak se jih veselim in upam, da jih bom doživela in vse me bomo, moramo, pridet do tja! Je vredno.

lp, Anonimna user posted image

p.s. bom ažurirala seznam, verjetno zvečer od doma, v službi preveč dela.

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 15:43:30   
4.mama
res mi je lepo da se o teh stvareh lahko s kom za pogovorit ker pri meni še nihče ne ve in vas je prav lepo brat. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 15:55:21   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: nosecka1991
Na urgenci je bil velik 5t5d datum 14.11. na pregledu čez 10dni torej 25.11. pa 6t6d.


To je tudi odvisno, kako je vsak G meril, pa vsak milimeter šteje.
Ali kje piše koliko milimetrov je bil plod velik? Ne samo tedni/dnevi?

Plod v 5. tednu
Embrio meri od 1,5 do 2,5 milimetra.

Plod v 6. tednu
Ob koncu tega tedna bo od temena glavice do trtice velik celih 4 do 6 milimetrov.

Plod v 7. tednu
Zarodek je velik od temena glavice do trtice od 7 do 9 milimetrov.

Plod v 8 . tednu
Zdaj je velik že kot rdeča češnja, približno 16 milimetrov, tehta pa 1 gram.

itd itd .. http://www.ringaraja.net/nosecniski_koledar/

(odgovor članu nosecka1991)
  Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Julijke 2023
7.12.2022 21:03:32   
Anonimen
Spet jst (anonimna darilo)
Se končno odločim, da prvič pišem moji G za datum za prvi pregled, saj sem že v 8 tednu. 
In kaj mi sestra odgovori???
"A je nosečnost zaželjena?"
Wdf mi je dvignilo teflon!!!! Pa v mailu sem ji napisala, da je to najina 4 nosečnost, da sva imela 3 neuspele, zadnjega letos spomladi. In tud napišem kaj se mi je zgodilo. In ona je razbrala k da jst splave delam al kaj???? 
Cist sm paf. Hormoni mi ne delajo usluge. 
Sem ji gladko odgovorila nazaj "A vi to resno in prosim za datum za pregled!". Ahhhhh
Sorry sem se mogla spihat / spovedat. Vem da me boste ve razumele. Upam. 


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Julijke 2023
8.12.2022 8:11:41   
4.mama
Anonimna (darilce) jaz te popolnoma razumem, meni dvigne pirtisk že najmanjsa stvar in res ne vem kako te stvari spračujejo, ker smo toliko strare?? jaz samo čakam očitke ljudi, ker vem da bojo .

kako ste kaj nosečke? mene vsak dan bolj bojijo prisi, slabosti tako tako ni pretirano al so, razpoločenje katastrofa res, samo jok in kričanje, taka še nisem bila nikoli. se me vsi izogibajo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Julijke 2023
8.12.2022 8:41:36   
Anonimen
Zdaj mi je odgovorila da je vprasanje cist na mestu, jo se kr zanima odgovor in da sem jaz nespostljiva ker ji nisem povedala da sem jaz noseca. Kdo je ona men? 
Matr me ima da pridem tja pa jo v zivo spoznam in ji povem par krepkih!!! 
A je ona sploh odprla karton in pogledala komu odgovarja na mail. Kr neki pametuje. Od kje ta nova mlada med.sestra?!
Kaksn nespostljiv odnos je to do pacientk!!!
In prvi datum mi je dala 29.12.! To bom ze krepko v 11t. Ehhh ... bom jst ze nuhalno pred tem nardila :) 
Kako lahko nekomu ki se ze 4 leta matra in ima neuspeh za neuspehom, celo en jajcevod sva izgubila in je vpletena ginekoloska klinika in na IVF sva ze bila narocena in vodena na gin.kliniki za neplodnost in sla cez raziskave pa nama je zdaj naravno uspelo, ona mirno prbije a je nosecnost zazeljena?????? 
Sorry men tole ne gre skup, hormoni gor al dol, glavo bi ji zdele odgriznila! 
Aaaaaaaaa ... in ona men o nespostljivosti, pa sem samo pisala za en pregled. 
Ce ne bi tole bila moja G ze od 16leta moje starosti, res je fajn, bi jih nekam poslala in menjala. Kaksno nesramno sestro so ji zdaj dal??? 

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Julijke 2023
8.12.2022 8:55:53   
Pikcapokca
Ocitno res ni pogledala v kartoteko ker bi mogoce drugace odreagirala. Mene je isto vprasala ko sem klicala za pregled. Pa potem je sledilo vprasanje ce sem ze prej jemala folno oz jo ze jemljem pridno. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Julijke 2023
8.12.2022 9:10:54   
nosecka1991
Nosecke hej:) Ja tudi mene je G vprašala če je nosečnost zaželena. Počutim se vredu razen če gledamo na slabost, nihanje razpoloženja, glavobol.Me pa zanima a katero bolijo ful noge in križ in pospešen utrip srca predvsem zvečer?Mam hernijo in nevem kako bom zgurala to v kasnejših mesecih. 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Julijke 2023
8.12.2022 9:33:30   
4.mama
to je res rutina da vprašajo če je nosečnost zaželjena, vem pa Anonimna da je težko to slišat ko das toliko skozi kot sta vidva.

mene je pa full prizadelo ko sva v Ljubljano isto da bi sla na IVF in vase preiskave vse cez potem sem naravno zanosila in sledil je splav v juliju in mi on reče, ja gospa vi zanosite prej kot 20 letnice le težko bo otroka obdržati glede na starost, kar pripravite se na še splavov. to te ubije, zato me je sedaj tako strah, kot da bi bila sigurna da bo spet splav.

(odgovor članu nosecka1991)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Julijke 2023
8.12.2022 9:38:21   
nosecka1991
Eni ljudje res nimajo spoštovanja in razumevanja do parov ko se še tk zlo trudijo da bi lahko ženska zanosila res grozaaa.. Ampak punce in bodoče mamice, glavo gor. Upam da bo z vsako posebej vse vredu in da bomo julija govorile kolk so bili težki naši sončki.Je pa to moja prva nosečnost in me je tudi za vse malo strah, sploh po tem kaj vse vi doživljate ste res vredne spoštovanja! 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Julijke 2023
8.12.2022 9:40:49   
4.mama
Nosecka1991 ti samo uzivaj, potem ko bos pestvovala svojega sončak bos to pogresala, vsaj jaz sem. Glede bitja srca, tudi mene ko se uležem pred tv mi močno razbiva in mi ni nič prijetno a je vse to normalno, za hrbet pa povprašaj zdravnika kaj ti svetuje, morda ti celo pripada bolniška.

(odgovor članu nosecka1991)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Julijke 2023
8.12.2022 9:42:02   
nosecka1991
Bom vprašala G ali osebnega zdravnika? Prej me ni včeraj pa tako da sem komaj hodila. Zato me mal skrbi da bi pol kasnej blo kej narobe. 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Julijke 2023
8.12.2022 10:19:39   
4.mama
Anonimna kaj ti boš tako hitro šla na NS, meni so rekli da pred 12 - 13 tednom je nesmiselni niti NS niti Nifty, zdaj sem pa zmedena res user posted image

(odgovor članu Pikcapokca)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Julijke 2023
8.12.2022 12:16:29   
Anonimen
Ma ne ne bom ... to sem tko napisala, da preden mi bo tale sestra dala datum za prvi pregled. K zdaj je me se tovno 3 tedne pustila cakat, bom jst ze sama koncala z vsemi pregledi. Ce ji odpisem da 29.12. ne morem, me npr ni, me bo dala tam nevem sred januarja. Takrat bo pa ze res caz za Nuhalno. 
Kdaj imas ti nuhalno planirano? Jst sm jo nazadnje imela 12t2d in smo na nuhalni ugotovili, da je plodek velik za 8t4d, torej je okoli 8t6d srcek nehal bit ampak ker ni bilo nobenih pregledov, niso ugotovili, da moje telo 1 mesec v sebi zadrzuje mrtu plod. In potem sem morala doma splavit. V dlan sem ga ven dobila, jokala k da me je en z nozem v srce zabada. Ampak sem se vsaj poslovila. 
Tokrat upam, da se mi to ne zgodi. 
In valda da me potem iztiri, k te vprasa a je zazeljena, namesto, da napise datum kdaj naj se pridem pokazat. Ce ne bi bila, bi verjetno vsaka bila ze tam na vratih ambulante in prosila za pomoc kako koncat nosecnost. A ni logicno? 
Ne pa da pises po mailu, ce ti daju datum za pregled a nosecnost sploh ni zazeljena. 


(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?