|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je pravi čudež

Uredništvo Ringaraja.net, 29.12.2023
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz. Ugotovil sem, da sem tukaj le spremljevalec in da nikoli ne bom zares razumel neverjetne bolečine, ki jo je doživela.

image
Začel sem se gristi v ustnice, napenjati celotno telo, ko so bili popadki najmočnejši, jokati z njo. (William Trice Battle/Facebook)
/11


Vsi vemo, da je porod največji dokaz, kako čudovito je žensko telo in kako čudovite so ženske, vendar se izraz 'čudež' običajno uporablja, ko se opisuje 'novorojenček'. Vendar je oče William Batlle v svojem čustvenem zapisu po porodu dal popolnoma nov pogled na rojstvo novega življenja.

 

Mamica Lauren je rodila drugega otroka, njen ponosni mož pa je na Facebooku objavil močno fotografijo s še močnejšim sporočilom.


"Resnično ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, tako intenzivna, tako močna, da sem jo čutil celo jaz. Vsi v sobi so jo čutili. In vztrajala je. Njena bolečina je bila grozljiva. Njen boj se je zdel skoraj neznosen. Začel sem se gristi v ustnice, napenjati celotno telo, ko so bili popadki najmočnejši, jokati z njo. Vse to, ko sem ugotovil, da sem tukaj samo sopotnik in da nikoli ne bom zares razumel neverjetne bolečine, ki jo je doživljala," je zapisal v objavi.



"V ta porod je dala vsak atom svojega življenja in energije. In potem je dala še malo več. In skozi vse to nam je na koncu nesebično dala vso tisto svetlobo, ki jo je zadnjih devet mesecev uživala le ona. Končno smo lahko poljubili in objeli fanta, za katerega je žrtvovala svoje telo, udobje, energijo in sebe. Moj sin je pravi čudež. Dojenčki so absolutni čudeži. Zame pa je večji čudež njegova mama, ki mi je pokazala, kaj v resnici pomeni nesebično žrtvovanje. Kaj ljubezen v resnici je. Moja žena je pravi čudež," je zapisal očka, potem ko je prisostvoval rojstvu drugega otroka.


Vsi so osredotočeni na novorojenčka, moja pozornost pa je bila na njej.

Njegova objava je zbrala ogromno komentarjev in jdelitev, odkar je bila objavljena. William je pojasnil, da je za pisanje tega sporočila dobil navdih potem, ko je šel skozi kaos ob prihodu domov z dojenčkom in medtem ko je Lauren dojila.

"Dva dni ni spala skoraj nič in vedel sem, da je izčrpana in da jo vse boli. Vendar se to ni videlo. Bilo je, kot da je držanje najinega sina odstranilo vso njeno bolečino, strahove in tesnobo. Nič ni bilo pomembno v tistem trenutku in takoj, ko sem jo pogledal, sem vedel, da bo šla zanj še enkrat skozi vse. Takšne ljubezni, takšne moči še nisem videl pri nikomer," je povedal očka in opozoril, da so bili vsi ostali, bolnišnično osebje, družina in prijatelji osredotočeni na otroka.

"Vsa pozornost je bila na otroku, razumljivo, lep je in je potreboval zdravniški poseg. Ampak moja pozornost je bila na njej. Še nikoli se mi ni zdela lepša. Moja ljubezen in spoštovanje sta bila tako velika do nje in do vsega, kar je preživela, da so besede kar prišle iz mojega srca. Sporočilo je nastalo iz moje želje, da izkažem hvaležnost najbolj neverjetni ženski, kar jih poznam, in tako sem hvaležen, da so se moje besede dotaknile toliko življenj," je dejal.


Ta ponosni očka pravi, da upa, da bodo možje in bodoči možje razumeli njegovo sporočilo: "Poglobite se v svet svoje partnerke. Poskusite vse, kar je v vaši moči, da bi cenili njene žrtve za vaše otroke. Sočutje in empatija sta potrebna, če želite resnično imeti radi svojega partnerja. Bodite prisotni, vpleteni in hvaležni. Na tej poti boste morda ugotovili, da je to samo sestavina, ki vam je manjkala, da bi imeli resnično srečen zakon, ki traja vse življenje." 

To je res dober nasvet, ki bi ga bilo vredno upoštevati za družinsko harmonijo.

 

VIR: Miss7mama.24sata.hr


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
6
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
6
Te vaje pomagajo, da se dojenček obrne
Preverite preproste in varne vaje ter druge preizkušene metode, s katerimi lahko otročka v trebuščku spodbudite, da se o...
5
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
5



Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.
VIDEO: To se dogaja pri naravnem porodu
video
Mati narava nas je opremila z vsem, kar je potrebno, da se otrok rodi na svet čisto v svojem ritmu. Poglejte si resnično...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?