|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz. Ugotovil sem, da sem tukaj le spremljevalec in da nikoli ne bom zares razumel neverjetne bolečine, ki jo je doživela.

ČAS Z DOJENČKOM

10 najlepših daril, ki jih otroku ne morete kupiti

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 19.12.2023
image

Najboljša darila so tista, ki jih ni mogoče kupiti, niti zaviti v bleščeč papir. To je seznam stvari, ki jih ne boste dobili v nobeni trgovini, jih je pa zelo lahko podariti otroku in to večkrat.

ODNOSI V DRUŽINI

Kako postati dober vodja družine?

Avtor: Helena Primic | 11.12.2023
image

Preverite, ali ste se tudi vi pri vzgoji otroka ujeli v katerega od petih vzgojnih slogov, ki jih svetovno priznani družinski terapevt, predavatelj in avtor Jesper Juul ne priporoča ter o katerih med drugim piše v novi knjigi Vodja krdela.

ODNOSI V DRUŽINI

Kako otroku predstaviti demenco?

Avtor: Helena Primic | 19.3.2021
image

Ob zahtevni skrbi za dementnega starostnika se (pre)večkrat spregleda otroško videnje in doživljanje te bolezni. Preverite, kako jo na razumljiv in sočuten način približati otroku.

VZGOJA IN RAZVOJ

Otrok ne sodeluje: 5 nasvetov

Avtor: Helena Primic | 3.1.2021
image

Otroci se starševskim navodilom zelo pogosto upirajo zato, ker jih starši izrekamo nekako "ne zares" - ker se tako spodobi oziroma bi tako moralo biti.

image

Če se oče umika odgovorni in prisotni vlogi, se pravzaprav umika samemu sebi in otroku. Na ta način izgubijo vsi vpleteni.

ODNOSI V DRUŽINI

Ko se v družini spremo ...

Avtor: Helena Primic | 15.5.2018
image

Kaj storiti, ko pride do družinskega konflikta in kako ga reševati? Imate občutek, da se v vaši družini preveč prerekate ali se le ne znate konstruktivno soočati z družinskimi spori? Preverite v članku!

DRUŽINSKE ZGODBE

Moja želja je enako tvoja želja

Avtor: Maja Gregorc | 26.3.2018
image

Naše družinsko smučanje, ki nam je bilo včasih v veselje, postane vse bolj neprijetno. Užitek na belih strminah kar nekam izgine, saj je ves čas prisotna slaba volja. Njim se ne da, midva z možem pa bi, zato smo vsi vse bolj nemirni.

UČENJE IN IGRA

Hrana ni za tjavendan

Avtor: Helena Primic | 1.2.2018
image

V projektu Ekošole in Lidla Hrana ni za tjavendan, ki osvešča otroke, da je hrana dragocena dobrina ter da je lahko tudi ponovno uporabljena oz. reciklirana hrana okusna in zdrava, sodeluje že 32 vrtcev, 49 osnovnih in 15 srednjih šol.

VZGOJA IN RAZVOJ

Starši imamo dvojno vlogo!

Avtor: Helena Primic | 11.11.2017
image

Kakšna je vloga starša v komunikaciji z otrokom, smo vprašali Hansa Holterja Solhjella, dolgoletnega vodja norveškega Familylaba, ki bo 25. in 26. novembra v Ljubljani vodil dvodnevni seminar Obvladovanje sporov z otroki in med njimi.

STRAN 1 OD 2

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.