|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako izbrati pravi otroški voziček?

Helena Primic, 24.4.2019
Preverite, katera so tista zlata pravila, ki jih je dobro upoštevati pri nakupu otroškega vozička.

image
Ročaj nam bo nastavljiv in naj omogoča vožnjo z eno roko.
/11


Izbira "idealnega" otroškega vozička je za večino mam zelo težka odločitev. Novega ali rabljenega? Se splača odšteti nekoliko več evrov in kupiti dražjega ali v resnici ni velike razlike v kakovosti? 

Preverite, katera so tista zlata pravila, ki jih je dobro upoštevati pri nakupu otroškega vozička.

 

1. Določite najvišjo ceno

Preden se lotite pregleda zares bogate ponudbe novih in rabljenih otroških vozičkov, si najprej določite najvišjo ceno, ki ste jo pripravljeni plačati zanj. Tako boste vsaj malo zožili množico različnih vozičkov, katerih cene segajo od sto evrov (če boste kupili rabljenega) pa tudi do več kot tisoč evrov, če se boste odločili za prestižno blagovno znamko. V tem članku pa lahko preverite, ali za otroka potrošite preveč denarja.

 

2. Velikost družine in načrti za prihodnost

Po navadi si starši za prvega otroka želimo nov otroški voziček, medtem ko pri sorojencih že več ne "kompliciramo" tako zelo in smo pripravljeni kupiti ali si izposoditi tudi rabljenega, če ga nimamo več od prvega otroka. Pri nakupu otroškega vozička je zato vsekakor smiselno premisliti, kdo vse ga bo uporabljal - načrtujemo še kakšnega otroka v prihodnosti in je morda smiselno kupiti voziček, ki ga lahko preoblikujemo v voziček za dva otroka?

 

PREBERITE TUDI: Nasveti za nosečnost ob malčku

 

3. Velikost avtomobilskega prtljažnika in teža vozička

Poleg velikosti družine pa ne pozabite tudi na velikost avtomobilskega prtljažnika, še posebej če imate nekoliko manjši avto. Prevažanje otroškega vozička na zadnjih sedežih (še posebej pa ne poleg otroka!) ali na sprednjem sovoznikovem sedežu zagotovo ni najbolj varna rešitev. Zato pred nakupom vozička obvezno izmerite dimenzije prtljažnika. Poleg velikosti vozička pa ne pozabite tudi na težo vozička, da ga boste lahko nesli po stopnicah, dvignili čez rob pločnika in dali v prtljažnik.  

 

4. Glede na mamin stil življenja

Eden izmed pomembnih kriterijev pri izbiri vozička je tudi mamin stil življenja. Če boste dojenčka prevažali le po mestu, vsekakor potrebujete drugačen voziček kot če se boste z dojenčkom potepali po makedamskim in gozdnih poteh. Pri tem je dobro, da upoštevate čim bolj realen scenarij, ne le idealne želje (kako boste na porodniški z dojenčkom redno tekali ali vozičkali na rolerjih, da boste izgubili vse poporodne kilograme). Če se ne morete odločiti, je vsekakor bolje izbrati nekoliko trpežnejši voziček, s katerim se boste lahko odpravili tudi na družinske izlete po neasfaltiranih poteh.

 

5. Prilagodljiv ročaj, primeren tudi za vožnjo z eno roko

Kako zelo je pomemben ročaj vozička, boste ugotovile zelo kmalu - že po nekaj tednih vsakodnevnega prevažanja dojenčka. Zato pri izbiri otroškega vozička vsekakor preverite, ali ima nastavljiv ročaj, ki ga boste lahko nastavile na svojo višino, še bolje pa je, da omogoča tudi vožnjo z eno roko. Ko med vožnjo telefonirate ali nosite dojenčka, ki se več noče nositi v vozičku, voziček pa vendarle morate pripeljati do doma.

 

6. Snemljivo in pralno blago

Ne samo nesreče s podiranjem kupčka in pleničko ter umazani čeveljčki, predvsem hrana je glavni razlog, da pride zelo prav, če je blago na vozičku možno sneti in oprati v pralnem stroju. "Moj otrok pa že ne bo jedel v vozičku," smo po navadi "pametne" vse prvič mame. Do prvega rešilnega obroka v vozičku, ko ugotovimo, kako zelo pride prav, če lahko otrok v vozičku tudi kaj poje in se tako "zamoti".

 

PREBERITE TUDI: ABC dojenja

 

7. Čim večji senčnik

Ko kupujemo otroški voziček, po navadi ne posvečamo velike pozornosti velikosti senčnika, saj imajo vsi vozički senčnike. Toda, ko otroku med vožnjo sonce sije direktno v oči, bi dali vse, da bi bil tisti senčnik vsaj za nekaj centimetrov daljši. Zato naj bo velikost senčnika pomemben kriterij, po katerem boste izbirali "idealen" otroški voziček - večji kot je senčnik, manjša bo potreba po dodatnem senčenju s pleničko in drugimi pripomočki. Ko gre za senčenje, je zelo priročna možnost obračanja sedeža, ki nam omogoča, da se otrok pelje naprej ali nazaj.

 

8. Veliiika odlagalna košara

Še en pomemben kriterij dobrega otroškega vozička - čim večja odlagalna košara. Ki bo v resnici vedno nekoliko premajhna, saj nikoli ne služi le za vso možno nujno in dodatno potovalno opremo za dojenčka. Odlagalna košara na vozičku je za mamo v resnici nova ženska torbica. In to zares velika torbica, v kateri poleg dude in pleničk lahko najdete tudi denarnico, mobilni telefon, mamino jopico, vrečko z nakupa in različne izdelke ter pošto in časopis. Vse, kar potrebuje in na sprehodu z dojenčkom kupi sodobna mama.

 

9. Ne pozabite na pomembne dodatke

Dodaten senčnik, zaščita za dež, zimska vreča, snemljiva previjalna torba, držalo za stekleničko in igračke, zložljiva polička, stojalo za starejšega otroka, prezračevalna mreža ... ob nakupu vozička so vsi ti dodatki morda videti nepomembni, toda ob uporabi vozička boste ugotovili, kako zelo so dragoceni. Včasih celo "rešujejo življenja" oziroma vsaj sprehode z dojenčkom naredijo prijetne tudi v manj prijetnih okoliščinah in vremenskih razmerah.  

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
8
VIDEO: Kako se telo med nosečnostjo spremi...
Telo med nosečnostjo se spreminja za to, da nudi podporo razvoju novega bitja. Poglejte si zanimivo simulacijo, kaj vse ...
7
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
7
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
7



10 načinov, kako partnerju razkriti nosečnost
Zbrali smo 10 zabavnih in kreativnih načinov, kako partnerju sporočiti, da bo očka.
Seks v nosečnosti: najpogostejša vprašanja
Zbrali smo nekaj najpogostejših vprašanj o seksu v nosečnosti in namesto vas vprašali ginekologa.




Finance v družini
Michonne RR

Kako imata s partnerjem razdeljene finance?

Vse imava strogo ločeno (13%)

Stroške si razdeliva ostalo vsak porabi po svoje (17%)

Vse porabiva skupaj po dogovoru (68%)

Z denarjem upravlja samo partner (0%)

Z denarjem upravlja samo partnerka (2%)


Število vseh glasov: 53

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!