|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

OTROKOV RAZVOJ

Motnja ADHD: Kako pomagati otroku?

Avtor: Petra Logar | 25.10.2023
image

Kako otroku, ki ima ADHD motnjo lahko pomagajo starši, strokovni delavci in ostali, smo se pogovorili z mag. Katarina Kesič Dimic, defektologinjo.

image

Otroci odštevajo še zadnje urice pred vstopom v šolo. Veselijo se novih dogodivščin, poslavljajo se od vrtca, sedaj so že veliki. A kljub temu jih črviči tudi majhen strah. Kako bo v šoli?

BLOGERJI

BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom

Avtor: Helena Primic, urednica Ringaraja.net | 4.5.2023
image

Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu je to čista norost! Pa kako hudiča smo tako zelo zašli?

image

Bom zares zmogla brez nevarnosti, da bi se izčrpala? Kako bom sploh časovno uskladila šolanje na domu z delom od doma? Bom zares dobra in uspešna učiteljica ter pri tem lahko hkrati še ljubeča mama?

VSE O ŠOLAH

Beremo: Srčni učitelj

Avtor: Helena Primic | 7.5.2019
image

Ali je v današnjem šolskem sistemu res možno biti srčni učitelj? Avtorica nove knjige Sabina Košmrl dokazuje, da to zagotovo ni le pravljica ali nedosegljiva utopija.

image

Kaj je narobe s slovenskim šolskim sistemom in kako ga popraviti? Pogovarjali smo se z Marjano Škalič, avtorico knjige Šola, kam greš? - Kritika šolskega sistema in predstavitev alternativ.

BLOGERJI

BLOG: Ne bom stal v vrsti!

Avtor: Darja Barborič, univ. dipl. soc. pedagoginja | 3.11.2017
image

Kaj pa naj z njim, če ne bo skakal? Pri meni ne bo stal, ne morem ga loviti po telovadnici, pustiti samega v garderobi pa sploh ne pride v poštev. Delo z otroki, ki ne upoštevajo verbalnih navodil, je res posebna kategorija.

image

Ali veste, da obstajajo določene stvari, ki jih o svojih otrocih ne veste? Zato pa jih vedo drugi. Preverite, katere so!

image

Na področju subvencij za prehrano šolarjev se obetajo spremembe. Po novem staršem ne bo potrebno oddajati novih vlog za uveljavljanje subvencije kosila in malice za učence in dijake.

VSE O ŠOLAH

Učiteljeva avtoriteta šoli

Avtor: Daniela Ribizel | 1.2.2010
image

V osnovni šoli učenci preživijo devet let, kar je dolga doba tudi glede na to, da so dovzetni za vzgojne vplive, ki temeljijo na zgledu in racionalni razlagi vzgojnih zahtev. Avtoriteta je v vzgojni praksi potrebna, ker omogoča uspešno delo učitelju.

STRAN 1 OD 1

BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...