|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Krofi so lahko tudi zdravi!

Uredništvo Ringaraja.net, 26.2.2022
Pustna sobota in torek seveda ne smeta miniti brez vsaj enega slastnega krofa. Zato smo za vas izbrskali recept za zares zdrave krofe, s katerimi se boste lahko posladkali popolnoma brez slabe vesti in jih otroku ponudili tudi za zajtrk.

image
Ne bojte se eksperimentirati tudi pri peki krofov. (Freepik.com)
/11


Čeprav se nam samo ob pogledu na krofe pocedijo sline, hkrati vemo, da znajo biti krofi zelo nezdrava sladica.

Da se vam jih ob letošnjem pustu ne bo treba otepati, smo za vas izbrskali recept za 100 % zdrave krofe, ki jih boste otroku lahko ponudili že za zajtrk.


Za pekač z 12 krofi potrebujete:

20 dag pirine moke (lahko jo kombinirate z drugimi zdravimi mokami za pečenje)

5 dag mletih mandljev

5 dag mletega kokosovega sladkorja (lahko ga zamenjate z javorjevim sirupom)

1 jajce

1,5 dl rastlinskega napitka (ali mleka, če ga prenašate)

3 dag kokosovega olja

1/2 vrečke suhega kvasa

1 žlico kokosovega olja oz. maščobe za pekač

2 žlici marmelade brez dodanega sladkorja

1/2 ekološke limone

2 žlici ekološkega vanilijevega sladkorja za posipanje


Priprava:

1) Najprej pomešajte moko in kvas, ki jima dodajte kokosov sladkor, jajce in mlačno mleko. Testo mesite približno pet minut, nato dodamo še stopljeno kokosovo olje, nastrgano limonino lupino in mlete mandlje (Ste vedeli, da lahko iz mandljev pripravite tudi mandotelo?!). Testo pokrito vzhajajte na toplem približno 20 minut.

2) Medtem s kokosovo maščobo dobro premažite pekač za krofe. Vdolbine pekača napolnite s testom samo do polovice in testo z mokro žličko lepo poravnajte. Pekač pokrijte in pustite, da testo še enkrat vzhaja približno 15 minut.


PREBERITE TUDI: Sladki ovseni grižljajčki z brusnicami 


3) Po drugem vzhajanju dajte krofe v ogreto pečico, kjer jih pecite na srednji temperaturi od 20 do 25 minut, da lepo porumenijo.

4) Pečene krofe takoj vzemite iz pekača, v luknjo na sredini dodajte žlico marmelade in še vroče potresite s sladkorjem v prahu.


Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
9
Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...
7
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
6
Velikonočna šunka – kuhana ali pečena (rec...
Preberite, kako skuhamo velikonočno šunko, da ne bo razkuhana ali presuha. V članku najdete tudi recept za slastno šunko...
6



Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...
4 preprosti recepti za zdrav domač sladoled
video
Sladoled obožujemo odrasli, nad njim pa so še posebej navdušeni naši malčki. Poiskali smo nekaj zdravih različic prepros...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?