|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

POŠKODBE IN NESREČE

Kako ukrepati pri poškodovanju ali izbitju zoba

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 11.5.2023
image

Poškodbe mlečnega zobovja utrpi okrog 30 % otrok, poškodbe stalnega zobovja pa približno 20 % otrok in mladostnikov. Pomembno je, da znate takrat ukrepati, saj lahko s pravilno prvo pomočjo ohranite zob vitalen.

OSNOVA NEGA

Prva zobna ščetka in nega zob

Avtor: Špela Gorenc Jazbec, dipl. fiziot, terapevt RNO | 20.3.2023
image

Dojenčkova, oziroma otrokova, usta so majhna, zato je za nego otrokovih zobkov potrebno uporabljati ustrezne pripomočke. Kakšna naj bo otrokova prva zobna ščetka? Ali je zobna pasta sploh potrebna?

ZDRAVO ZA OTROKA

Jogurt za zdrave zobe

Avtor: Helena Mlakar | 27.8.2015
image

Japonski znanstveniki so ugotovili, da imajo tisti otroci, ki vsaj štirikrat tedensko jedo jogurt, bolj zdrave zobe. Ta naj bi jih ščitil pred nastankom kariesa.

image

Če spadate med tisto skupino ljudi, ki nima belih zob, naj vas potolažimo, da niste redki. A lahko jih pobelite na povsem naraven način. Preberite si nasvete.

VSE O DOJENČKU

Rast zob pri dojenčku

Avtor: Helena Mlakar | 14.12.2012
image

Ste vedeli, da se otrokovi zobje začnejo razvijati že, ko je ta še v maternici? Prvi zobek pa se kljub temu prikaže navadno šele okrog dojenčkovega šestega meseca.

image

Poleg splošnega zdravja je pred 3. letom za zdravje zob in ustne votline najbolj pomembna prehrana. Higiena, ki je v tem obdobju namenjena vzgoji za zdrave navade, pa naj bo otroku približana na igriv in zanimiv način.

MOTORIKA IN RAZVOJ

Rast zob

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2010
image

Kdaj začnejo rasti prvi zobki in kdaj mlečne zobke zamenjajo stalni? Za vas smo pripravili članek s slikovno galerijo. Poglejte, kateri bodo pokukali prvi.

STRAN 1 OD 1

Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Vročina pri otroku: Ne znižujte je prehitro!
Če ima vaš otrok povišano temperaturo 37,6 stopinj Celzija, to že ni razlog, da mu daste zdravilo za zniževanje le te.