|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Spomladanska solata s trobenticami

Uredništvo Ringaraja.net, 27.3.2023
Trobentice so ne le znanilke pomladi in čudovit spomladanski okras narave, temveč tudi zdravilno zelišče, ki ga lahko uživamo v solati. Je vaš otrok že jedel trobentice?

image
Tudi pri nabiranju trobentic upoštevajte zeliščarsko etiko.
/11


Zagotovo ste že slišali, da so trobentice ne le znanilke pomladi, temveč, da so tudi kot zdravilno zelišče tudi užitne in zdrave? Zakaj ne bi letos otroku ponudili spomladanske solate s trobenticami? Ki jih morata seveda najprej skupaj poiskati in nabrati.

In še nasvet za nabiranje: nabrane trobentice zlagajte raje v košaro in ne plastično vrečko, kjer se lahko ti krhki cvetovi hitro pomečkajo in strgajo. In kot nalaga etika pravih zeliščarjev - od vsake rastline odtrgajte le nekaj cvetov, da se lahko trobentica še naprej razmnožuje in še vedno krasi naravo. 


Potrebujete:

  • eno veliko pest trobentic
  • motovilec, regrat ali katera koli drugo solato
  • korenje
  • limonin sok ali jabolčni kis
  • bučno olje
  • sol (po želji)

 

PREBERITE TUDI: Kako izdelati domači jogurt?

 

Priprava:

1) Trobentice in ostalo solato skrbno operite in pustite, da se nekoliko posuši, saj tako preprečite, da bi se v solati kopičila odvečna voda. Korenje olupite in ga nastrgajte - najbolje s steklenim strgalom, saj tako v korenju ostane največ vitaminov.

2) V stekleno posodo stresite oprano in pripravljeno zelenjavo, nato pa po okusu dodajte še bučno olje, limonin sok oziroma jabolčni kis in sol.

3) Vse sestavine dobro premešajte, po želji dodajte še kakšna semena in spomladanska solata s trobenticami je pripravljena!

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Regratov med
Zdravilna rastlina regrat je poznana vsakemu. Zdravilni so listi, korenina in tudi cvetovi. Iz cvetov lahko pripravite ...
6
Veganska kremna rezina
To vegansko različico kremne rezine brez jajc in mleka enostavno morate poskusiti!
6
Kako uvesti začimbe v prehrano dojenčka?
Kdaj in na kakšen način uvesti začimbe v prehrano dojenčka?
5
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
4



Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...
Spomladanska solata s trobenticami
Trobentice so ne le znanilke pomladi in čudovit spomladanski okras narave, temveč tudi zdravilno zelišče, ki ga lahko už...