|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Ne pij mleka! Izogibaj se citrusom! ... še veliko je podobnih NE-jev, ki jih posluša doječa mamica v želji, da bi imel dojenček čim manj težav. Vse te prepovedi so neutemeljene, pravi Mojca Vozel, svetovalka za dojenje.

PREHRANA DOJENČKA IN MAMICE

Zakaj alergije na prehrano pri dojenčkih?

Avtor: Vesna Plevnik Vodušek, dr.med., specialistka pediatrije | 13.3.2023
image

Pri dojenčkih se najpogosteje pojavljata alergiji na kravje mleko in jajca, na srečo pa pri več kot treh četrtinah otrok izzvenita do 3. leta starosti. V tem prispevku odgovarjamo vprašanja, ki se porajajo mnogim novopečenim staršem.

image

Alergije so vse pogostejši ter zelo aktualen problem. Obkroženi smo s številnimi alergeni, ki jih bodisi zaužijemo (živila) ali vdihujemo (respiratorni alergeni) in teh je vse več. Skorajda vsako živilo lahko povzroči alergijo.

BOLEZNI IN STANJA

Alergija na cvetni prah pri otroku

Avtor: Petra Logar | 11.4.2022
image

Seneni nahod ali alergijski nahod je najbolj razširjena oblika alergije. Preprečite jo tako, da se poskušate izogibati alergenom. To pa ni vedno mogoče, zato jo je potrebno zdraviti.

PREHRANA DOJENČKA IN MAMICE

Kako pripraviti jajce

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 3.10.2021
image

Jajca od nekdaj veljajo kot alergena živila. Po najnovejših smernicah za uvajanje goste prehrane se jajce uvaja takoj od začetka in v celoti.

BLOGERJI

BLOG: Strah pred alergijsko reakcijo

Avtor: Helena Primic, urednica Ringaraja.net | 29.5.2019
image

Kako se iztrgati iz tega primeža večnega strahu za otrokovo življenje? Če je alergija huda, gre namreč dobesedno za otrokovo življenje. Vsak dan. Vsak trenutek.

SPANJE

Blazine je treba prati pogosteje

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 27.5.2019
image

Blazine so pogosto vzrok za pojav alergije, ker so polne mikroorganizmov, prahu in delcev, ki so močni alergeni. Bi bilo torej blazine potrebno prati pogosteje? Kako pogosto in kako? Poglejte si video nasvete, kako prati blazine.

HIGIENSKE NAVADE

Pomivalni stroj povzroča alergije pri otrocih!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.5.2019
image

Najnovejše raziskave so pokazale, da lahko z ročnim pranjem posode zmanjšate možnosti za razvoj alergijskih reakcij pri otroku, kot so na primer astma in ekcemi.

image

Ali ste vedeli, da kravje mleko, kokošje jajce, soja, pšenica, morski sadeži ter arašidi sodijo med najbolj alergogena živila? O tem, kaj je alergija na prehrano, kakšni so njeni znaki in kako jo zdravimo, smo se pogovarjali z mag. Simono Evo Žitnik, dr. med. s Pediatrične klinike v Ljubljani.

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Alergije niso samo spomladanska nadloga

Avtor: Katarina Živec | 24.1.2010
image

Alergijske bolezni so danes ena največjih skupin bolezni razvitega sveta. Kaže, da bo čez 20 let imela eno od alergijskih bolezni že polovica prebivalstva.

STRAN 1 OD 1

Je uživanje medu res nevarno za dojenčka?
Med je poln antioksidantov in kot tak super hrana za ljudi, vendar smernice za prehrano dojenčkov navajajo, da je med za...
Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...