|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

POVEČAJTE SI MOŽNOSTI

Želite fantka? Jejte več živil s kalijem!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 23.8.2023
image

Čeprav vsak starš trdi, da spol otroka ni pomemben, je eno najpogostejših vprašanj, ki jih bodoči starši iščejo na svetovnem spletu prav o tem, kako dobiti dečka oziroma deklico. Prava hrana baje pomaga, da vas bo osrečil deček.

O ŽIVILIH

Hrana, ki spominja na človeške organe

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 15.8.2023
image

Ste kdaj opazili, da imata sadje in zelenjava podobno obliko, kot telesni organi? Ta vzorec deluje kot znamenje ali znak in hrani ter zdravi telesne organe.

image

Alergije so vse pogostejši ter zelo aktualen problem. Obkroženi smo s številnimi alergeni, ki jih bodisi zaužijemo (živila) ali vdihujemo (respiratorni alergeni) in teh je vse več. Skorajda vsako živilo lahko povzroči alergijo.

UVAJANJE GOSTE HRANE

Hrana za dojenčke, ki je bogata z železom

Avtor: Petra Počkaj Rosa, univ. dipl. biologinja | 20.12.2022
image

Katera hrana je bogata z železom in primerna za vključitev v uvajanje goste prehrane?

O ŽIVILIH

Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri otrocih

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.4.2022
image

Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zmanjšamo možnost za pojav ekcemov in alergij v starejšem obdobju otrokovega življenja. Preverite, katero živilo je to!

AKTUALNO

Hrane ne zavijajte v papirnate brisače!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 21.1.2019
image

Test ZPS je pokazal, da se pri nekaterih brisačah iz recikliranega papirja izločajo optična belila, kar je še posebej sporno, če so v stiku s hrano. Nekateri vzorci so pokazali tudi slabe mikrobiološke značilnosti.

O ŽIVILIH

Odžejajmo se z lubenico

Avtor: Nika Dolenc | 30.6.2016
image

V vročem poletnem času neprestano iščemo osvežitev v različnih hladnih napitkih. Tudi ohlajena lubenica vam bo zelo prijala, saj se z njo dobro odžejate zaradi vodenega mesa.

image

Španski znanstveniki iz Granade so preučevali zdravilne učinke kozjega mleka in ugotovili, da ima to mleko veliko prednosti pred kravjim.

GOSPODINJSKI NASVET

Nasveti za shranjevanje živil v hladilniku

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 7.7.2015
image

Koristno je poznati vsaj nekaj lastnosti in zakonitosti pravilnega shranjevanja, saj s pametnim shranjevanjem, in že pred tem tudi nakupovanjem, lahko zmanjšamo možnost, da bi se nam živila pokvarila.

O ŽIVILIH

Rahla pikantnost z rukolo

Avtor: Nika Dolenc | 23.4.2015
image

Za solate ali samostojno z olivnim oljem. Najbolje se obnese kot posteljica oz. podlaga za druge jedi – od mesa do rib, sira in zelenjave.

STRAN 1 OD 3

Moška plodnost: 8 živil za več spermijev
Zdrava hrana in zdrav način življenja sta ključna za povečanje plodnosti, tako pri ženskah kot pri moških. Da bi spodbud...
POTRJENO: Hrana vpliva na plodnost moškega!
Moški, ki se zdravo prehranjujejo, imajo bolj zdravo spermo, so pokazale raziskave strokovnjakov z Univerze Murcia v Špa...