|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VSE O VRTCIH

Pismo Združenja ljubljanskih vrtcev ministrici Kustec

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 1.2.2021
image

Namesto podpiranja, spodbujanja in nagrajevanja zaposlenih v vrtcih, kar bi od vas še posebej v tem težkem obdobju pričakovali, smo bili deležni nekorektne komunikacije z ustrahovanjem in ukazovanjem ter neupoštevanja naših prizadevanj in predlogov.

VSE O ŠOLAH

Šole in vrtci v naslednjem tednu (dopolnjeno)

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 30.10.2020
image

Tudi v prihodnjem tednu se obeta omejeno delovanje vrtcev in učenci osnovnih šol pa bodo imeli podaljšane počitnice, je za TV Slovenija napovedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, kar je potrdila tudi ministrica za izobraževanje.

DELO IN DRUŽINA

Kdaj bo vrtec za drugega otroka spet brezplačen?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.10.2020
image

Pred nekaj dnevi je bil sprejet predlog novele Zakona o vrtcih, ki prinaša nekaj pomembnih novosti, med drugim uvaja brezplačen vrtec za drugega otroka. Kdaj lahko pričakujemo, da se bo novost pričela uporabljati v praksi?

VSE O VRTCIH

Prihodnji teden se zapirajo tudi vrtci

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.10.2020
image

Kot je napovedal Janez Janša, bo vlada od sobote še bolj omejila vse dejavnosti, med drugim se zapirajo tudi vrtci. Za kako dolgo?

image

V taki situaciji bo otrokovo doživljanje lahko vodilo samo do hude notranje zmede in preplavljajoče tesnobe, kar povzroča razpad nežnih in komaj se porajajočih mehanizmov samoregulacije ter v nastajanju zamaje možnost za razvoj varne navezanosti.

VSE O VRTCIH

Kako preživeti izredne ukrepe v vrtcih?

Avtor: Helena Primic | 12.5.2020
image

Priporočila naj bodo v pomoč pri načrtovanju in izvajanju aktivnosti za ponovno uvajanje otrok v vrtec, ki naj poteka čim manj stresno, je v okrožnici zapisalo MIZŠ. Gre torej za priporočila, ne zakonska določila.

image

V ponedeljek, 18. maja 2020, se odprejo vrtci, šole za prvo triado in kasneje devetošolce, zadnji letniki srednjih šol in šole za otroke s posebnimi potrebami. Vsi ostali otroci bodo letošnje šolsko leto zaključili s šolanjem doma.

image

Dopoldne organizirajte domačo šolo oziroma vrtec, popoldne pa se družinsko lotite tistih "nenujnih" domačih opravil. In ne pozabite biti z otroki vsak dan na soncu in v naravi, najbolje v gozdu.

VZGOJA IN RAZVOJ

Brezplačni seminar o sočutnem starševstvu

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 15.2.2019
image

V sredo, 20. februarja 2019, se začenja brezplačni uvodni del vseslovenskega izobraževanja Sočutnega varstva otrok.

O OBDARAJANJU

ObdaRajanje 2012: nagrajene skupine oz. razredi

Avtor: Uredništvo Ringarajinih iskric | 17.12.2012
image

Znane so prve 3 fotografije Objemčkov, ki so med 3. in 13. decembrom 2012 prejele največ vaših glasov. Komisija je izbrala tudi 5 skupin oz. razredov, ki so jih najbolj pozitivno presenetili s svojo srčnostjo. Preverite, kdo so nagrajenci!

STRAN 1 OD 3

Izštevanke (1. del)
Koliko izštevank obstaja? Veliko, bi verjetno vsakdo odgovoril. Ko pa se moramo na hitro eno spomniti pri igri, pa se na...
Babica pripoveduje dobre stare pravljice
photo
Življenje postaja vse hitrejše in tekmovalnejše. Kar se je še včeraj zdelo samoumevno, bo jutri pozabljeno, edina zanesl...