|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Pita na 6 načinov

Uredništvo Ringaraja.net, 23.2.2024
Če tudi vaš otrok obožuje pito, preverite 6 receptov za pito, v katero boste lahko skrili tudi zelenjavo ali kakšno drugo sestavino, ki je otrok sicer ne mara.

image
Če boste pito pripravili z lečo, boste poskrbeli za tolikšen vnos železa, kot bi jedli meso ali ribe. (Foto: Freepik)
/11


Čeprav je najbolj poznana sladka jabolčna pita, je pita lahko tudi slana ali celo kot glavna jed pri kosilu.

Preverili smo šest receptov za pito, ki jo bodo z veseljem zmazali tudi najmljajši.

In še poseben namig za vse starše izbirčnih jedcev: v pito lahko "skrijete" tudi zelenjavo ali kakšno drugo sestavino, ki je otrok ne mara, v piti pa jo bo z veseljem snedel.

 

1. Slana bučna pita

Buče so tako univerzalna zelenjava, da jo lahko dodate skoraj vsaki jedi - od kruha do rižote. Pa tudi piti. Ste vedeli, da so buče odličen vir vitamina C, ki krepi imunski sistem in odganja zimska obolenja? Še en razlog več za tole bučno pito.

Recept za slano bučno pito najdete tukaj.

 

PREBERITE TUDI: Te hrane kombinirajte skupaj!

 

2. Porova pita

Ta porova pita je zelo nasitna, saj je nadevana z jajci, smetano in sirom, zato je lahko postrežete tako za kosilo kot večerjo. En postrežek svežega pora vsebuje skoraj tretjino priporočenega dnevnega odmerka folne kisline za odraslega človeka, zato je še posebej priporočljiv za nosečnice in ženske, ki se trudijo zanositi.

Na tej povezavi najdete recept za porovo pito.

 

3. Pita iz starega kruha s koprivami in sirom

S pito iz starega kruha s koprivami in sirom boste ubili dve muhi na en mah: uporabili boste star kruh, ki bi ga sicer zavrgli, in otrok bo pojedel tudi nekaj zelenega. In to koprive, ki se lahko pohvalijo s številnimi hranilnimi in zdravilnimi močmi.

Recept za pito iz starega kruha s koprivami in sirom najdete tukaj.

 

PREBERITE TUDI: Recept - Dušena govedina s sladkim krompirjem

 

4. Krompirjeva pita z zelenjavo

Če otrok obožuje krompir in musako, mu bo zagotovo všeč tudi ta krompirjeva pita z zelenjavo. Pito lahko postrežemo kot prilogo k mesu ali kot samostojno jed s solato, v hladilniku pa lahko počaka tudi na naslednji dan.

Na tej povezavi najdete recept za krompirjevo pito z zelenjavo.

 

5. Pita iz rdeče leče in jajčevcev

To pisano in okusno pito obvezno dodajte na družinski jedilnik, saj je zelo hranilno bogata. Ste vedeli, da lahko leča - tako kot večina stročnic - po količini železa tekmuje z belim mesom in ribami? Poleg tega vsebuje tudi veliko beljakovin, zato je lahko odlična zamenjava za meso.

Recept za pito iz rdeče leče in jajčevcev najdete tukaj.

 

PREBERITE TUDI:  Zdravo sladkanje za nosečke s sladkorno

 

6. Jabolčna pita na hitro

Za pripravo te dobre stare jabolčne pite boste porabili le pol ure, v pečici se pa mora peči okrog 50 minut, tako da je lahko hitra rešitev, ko imate le nekaj ur za pripravo sladice za goste. Enostavna je tudi, kar se tiče sestavin, tako da nikakor ne drži, da zanjo morate biti kuharski mojster.

Na tej povezavi najdete recept za jabolčno pito na hitro.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Recept: Domača čokolada za vse sladkosnede
Če bi si radi privoščili bolj zdravo različico čokolade, vam je ni treba iskati v trgovini. Lahko si jo pripravite kar d...
5
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
4
Lovorjev sirup za boj proti kašlju
Po vremenu sodeč smo zakorakali v jesen - hladna jutra, deževni dnevi ... in zoprni jesenski prehladi. Pri nas se proti ...
3
Božične dobrote
Spet je prišel čas, da z otroki začnete s peko piškotov, sadnega kruha in ostalih dobrot ter pričarate tudi v vašem topl...
3



Bučni venec s čokolado in lešniki
V tokratnem receptu odlični bučni venec s čokolado in lešniki.
5 enostavnih trikov za izboljšanje imunske...
Zakoračili smo v januar in zima je pošteno pritisnila: temperature se dnevno komajda še dvignejo nad 0° Celzija in marsi...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?