|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Pri nas je veliko število otrok, ki zaužijejo čistilo. Zastrašujoče je dejstvo, da toksikološka dežurna služba prejme vsak dan več klicev zdravnikov ali staršev zaradi zaužitja čistil pri otroku.

image

V času kurilne sezone je večje tveganje tudi za zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Vsako leto zaradi zastrupitve z njim umre več deset ljudi, med njimi tudi otrok. Če prepoznate znake, znate nuditi prvo pomoč, lahko otroku rešite življenje.

SIMPTOMI IN BOLEZNI

Otrokom strupene rastline

Avtor: Helena Mlakar | 1.1.2023
image

Nekatere sobne rastline, grmovnice, okrasne rože, so strupene, otrokom nevarne. To seveda ne pomeni, da se jih morate takoj znebiti, previdnost pa nikoli ni odveč. Preberite si, katere rastline so otrokom lahko nevarne.

O ŽIVILIH

Previdno pri nabiranju čemaža

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 20.4.2012
image

Centru za zastrupitve Interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana opozorjajo nabiralce čemaža ali divjega česna na nevarnost zamenjave s podobnimi strupenimi rastlinami, kot sta jesenski podlesek in bela čmerika.

image

S prihodom zime smo začeli kuriti in žal bo tudi to zimo veliko Slovencev presenetil ogljikov monoksid. V Sloveniji kljub opozorilom vsako leto zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umre več deset ljudi.

EKO NAMIGI

Ogljikov monoksid - ne pustite se presenetiti!

Avtor: Univerzitetni klinični center Ljubljana | 2.1.2011
image

S prihodom jeseni in zime smo začeli doma kuriti in žal bo tudi to zimo veliko naših državljanov presenetil ogljikov monoksid. Na žalost v Sloveniji kljub opozorilom vsako leto zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umre več deset ljudi.

EKO ČISTILA IN KOZMETIKA

Sindrom bolnega stanovanja

Avtor: Anton Komat | 8.10.2010
image

V naših stanovanjih so strupene snovi, ki jih ne vohamo in ne čutimo z drugimi čutili. Zastrupljanje deluje počasi in zanesljivo, simptomi pa so neizraziti, dokler ni prepozno.

VI SPRAŠUJETE

Amalgamske plombe, tempirane bombe

Avtor: Anton Komat | 2.5.2010
image

Vse več slišimo o nevarnosti težkih kovin v našem okolju, kot so svinec, kadmij, krom in arzen, toda živo srebro, edina tekoča kovina, je pri vseh nekje na robu védenja.

ZDRAVJE IN NEGA

Otroci in zdravila

Avtor: Ema Rotar | 24.1.2010
image

Spet je tu čas prehladnih obolenj, viroz in drugih bolezni hladnejšega obdobja leta. V tem času se zato poveča uporaba zdravil tako pri odraslih kot tudi pri otrocih.

STRAN 1 OD 1

Zastrupitve s čistili pri otroku
Pri nas je veliko število otrok, ki zaužijejo čistilo. Zastrašujoče je dejstvo, da toksikološka dežurna služba prejme vs...
Vodene koze ali norice: kako otroku pomagati
Preverite, kako dojenčku ali otroku pomagati (o)lajšati srbenje in pospešiti celjenje mehurčkov oziroma kože na povsem n...