|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

O ŽIVILIH

Ta živila raje kupujte bio oziroma ekološka

Avtor: Simona Korenčan, dr. med. | 12.10.2023
image

Organska hrana je veliko dražja, zato si jo mnogi težko privoščimo. Kljub temu pa bi nekatera živila morali kupovati ekološka. Predstavljamo seznam živil, ki imajo po raziskavah tudi po umivanju in lupljenju največjo vsebnost pesticidov.

NAREDI SAM

Sprej za odstranjevanje pesticidov

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 6.6.2012
image

V oddaji Oprah show je Julia Roberts predstavila sprej za odstranjevanje pesticidov s sadja in zelenjave, ki ga lahko sami naredimo doma.

image

Gensko spremenjeni organizmi (GSO) so prek vpliva multinacionalk in farmacevtske industrije postali pomemben del pridelave krme in hrane po svetu. Negativne posledice se dotikajo predvsem okoljske problematike in tveganja za zdravje.

image

Vsak dan se srečujemo z najrazličnejšim nezaželenimi gosti naših stanovanj, od mravelj, moljev, muh, os, pajkov, komarjev… pa vse do miši.

VI SPRAŠUJETE

Ljudje kot poskusni kunci

Avtor: Anton Komat | 20.6.2011
image

Človekov živčni sistem je najbolj občutljiva tarča toksinov. Predvsem so dovzetni otroci. aradi visokega metabolizma asimilirajo dojenčki in mlajši otroci več strupenih snovi kot odrasli.

VI SPRAŠUJETE

Kemično kastrirani mačo, 1. del

Avtor: Anton Komat | 24.5.2011
image

Bil je dan izmed mnogih, ko je Niels Skakkebaek nemo zrl skozi okular svojega mikroskopa in opazoval dogajanje v živem vzorcu sperme moškega obolelega za rakom na modih. Niels je videl množico deformiranih spermijev.

image

Anton Komat, raziskovalec, publicist in aktivist, našteva dejstva. V Sloveniji se lahko “pohvalimo” z najmanjšo kvadraturo rodovitne zemlje in največjo kvadraturo supermarketov na prebivalca v Evropi.

EKO NAMIGI

Priročnik nevarne kemikalije v našem življenju

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 26.3.2011
image

Društvo ECHo je pripravilo priročnik za gospodinjstva z naslovom »Nevarne kemikalije v našem življenju in kako se jim izogniti«.

VI SPRAŠUJETE

Recimo NE pesticidom

Avtor: Anton Komat | 11.8.2010
image

Na vsakem koraku se srečujemo z najbolj nevarnimi strupi, za katere niti ne vemo ali pa mislimo, da gre za človeku nenevarne snovi za vsakdanjo uporabo. Ampak temu ni tako! Gre za strupe, s katerimi škropimo pridelek, čisitmo, uporabljamo za nego.

EKO NAMIGI

Izogibajmo se lupinam

Avtor: www.motovilec.si | 11.8.2010
image

Če ne uporabljamo ekološko pridelanih limon in pomaranč, se pri kuhanju in peki raje izogibajmo uporabi njihovih lupinic, saj se v njih nahaja najvišja koncentracija ostankov pesticidov.

STRAN 1 OD 2

Kako pripraviti slanico za pitje?
Za pripravo slanice potrebujete kristale himalajske soli, ki jih položite v kozarec ali stekleničko in jih raztopite v č...
Triki za peko brezglutenskega kruha
Za to, da kruh ni narastel dovolj, so lahko krive različne reči - testo za kruh je stalo na hladnem ali ni bilo pokrito,...