|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

MATERINSTVO

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.1.2024
image

Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preverite v članku.

MALE RAZVADE

Sevanje mobilnih telefonov in wifija je škodljivo

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.10.2023
image

Ste kdaj razmišljali, kakšen je vpliv sevanja mobilnih telefonov na otroške možgane? Pa bi morali, saj je obstajajo številni znanstveni dokazi, da je sevanje priljubljenih tehnoloških naprav izjemno škodljivo za otroke, tudi tiste v trebuščkih.

image

Starši moramo poskrbeti za spodbujanje razvoja otrokove desne polovice možganov, ki je zadolžena za ustvarjalnost in umetnost, pa tudi ljubezen in lepoto. Preverite, katera so tista pravila igre, ki spodbujajo otrokovo desno polovico možganov.

image

Objemi, poljubčki, nošenje po rokah in nežnost, ki jih starši nudimo svojim dojenčkom, jim ne daje zgolj občutka varnosti, topline in ljubezni. Znanstveniki ugotavljajo, da lahko objemi vplivajo celo na same celice in ta vpliv traja tudi več let.

image

Ker je klasično šolanje večinoma usmerjeno v razvoj leve možganske polovice, ki skrbi za logiko, razumskost in analitičnost, je desna polovica, ki je odgovorna za kreativnost, običajno slabše razvita. Zato se igrajte igre, ki spodbujajo njen razvoj!

ZDRAVJE IN NEGA

Omega 3 proti hiperaktivnosti

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 11.9.2017
image

Nova študija je pokazala, da če otroku dnevno dodajamo samo 500 mg EPA v omega 3 maščobnih kislinah, se zmanjšajo težave s koncentracijo tako pri hiperaktivnih otrocih kot otrocih z ADHD.

image

Možgani nosečnice se tako kot preostalo telo v nosečnosti spreminjajo in veliko nosečnic opazi, da so v času nosečnosti bolj pozabljive. Preberi, zakaj!

ZDRAVO ZA OTROKA

Hrana za možgane

Avtor: Helena Mlakar | 26.7.2011
image

Starši se ukvarjamo z večnim vprašanjem, kako otroku ponuditi čim bolj zdravo hrano. Kaj storiti, da bo otrok raje jedel zdravo hrano in manj nezdrave?

EKO DRUŽINA IN AKTIVNOSTI

Nahranite možgane

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.11.2010
image

Primerna prehrana lahko pozitivno vpliva tudi na naše umske sposobnosti. Kakšna hrana je primerna za naše možgane si preberite v prispevku.

MOTORIKA IN RAZVOJ

Razvoj in vzgoja otroka z vidika nevroznanosti

Avtor: Tina Bregant, dr. med. | 24.1.2010
image

Da bi imeli otroke radi in jih uspešno vzgajali, ni potrebno razumeti biokemičnih procesov, ki se dogajajo v glavi in telesu, koristno pa je poznati vzroke za določeno vedenje in vzgojne principe.

STRAN 1 OD 2

Poporodni krči oziroma krčenje maternice p...
Za starša je porod končan, ko se dojenček rodi. Za porodno osebje pa, ko se porodi tudi posteljica. A za mamico še ni po...
6 pravil za prvi obisk novorojenčka
Ko mamica in očka prineseta malo dišečo štručko domov iz porodnišnice, se zanju začenja povsem novo obdobje in v tem čas...