|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokončno odločiš, se seznani s posledicami te odločitve.
V kolikor potrdiš svojo odločitev, da odstopiš, bomo v tvoj spletni brskalnik namestili piškotek, ki nam bo omogočil, da te ob vsakem obisku do vključno 13. novembra 2014 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane točke in žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Grega Krže
Uporabnik še ni nastavil statusa.
torek, 22.11.2011

Nesramno zgodaj?12

Ura je pol sedmih zjutraj in z Gajem sva že spila obvezno skodelico čaja. Pravzaprav sva se lotila že druge, medtem ko Isabella v svojem naslonjaču občuduje nogavico. Če takole človek malo preračuna, smo vstali približno ob šestih. Pobudnica za ta korak je bila Mini Flikica. Ali pa je mogoče bil pobudnik Mini Fliki, saj se je že pred tem igral kar v temi.

Vstajati ob šestih? Na svetu se dogajajo tudi hujše stvari. Na kmetiji bi moral vstajati že prej: ob petih, štirih,... Čeprav imam občutek, da danes še krave poležavajo. Na sosednji kmetiji je namreč še vse temno, v naši štalici pa se je ravno začela Die Biene Maja. Sem napisal kar nemško, ker gledamo ORFeins, otroka namreč nočeta gledati ponovitve Obzorij na Sloveniji ena. Pa še malo moram povaditi, ker obiskujem tečaj nemškega jezika.

Torej, kam spet meri ta Krže? Verjetno bo ponovno pameten.

No, pa začnimo.

Pred leti se je nekemu zelo pametnemu gospodu v cilindru porodila briljantna ideja. Nekako takole se je vprašal: „Zakaj bi se s časom igral samo bog, ko pa lahko s premikom ure zagrenimo marsikatero življenje kar mi sami?“ In so ga uvedli: zimski in poletni čas. Marca še nekako gre, dan se prijetno podaljša. Novembrski premik je tisti bolj zoprni. Popoldne je tema že nesramno blizu ure kosila, pa še otroci si ne pustijo dopovedati, da je spet vse drugače.

Po poletnem času torej vstajamo ob sedmih, kar je z dvema malčkoma pod streho čisti luksuz. Saj revčka ne vesta, da je stara sedma ura zdaj prav nesramna šesta ura. Še v cerkvi nam dajo mir z zvonjenjem do sedmih. Ko hodiš v službo, seveda ni težko vstati tudi kakšno uro prej. Brezposelnost pa naj bi s seboj prinesla nekaj ugodnosti. Ena izmed njih je poležavanje do devetih. „Jok brate, odpade,“ se lahko izrazim filmsko. Vsaj, če imaš otroke.

Gajev želodček je vajen zajtrkovati ob sedmih, se pravi ob šestih, čeprav mu še nisem dal zajtrka, samo čaj, pa je ura že petnajst do sedmih oziroma petnajst do osmih. Razumete?

In ker gresta malčka zvečer spat uro pozneje oziroma po uri ob isti uri kot prej, se tista urica spanja manj pozna na splošnem počutju. Gaj Julij je začasno (upam) ponovno padel v stare dobro znane vzorce kričanja in negodovanja. K sreči je vsaj Isabella velik dobrovoljček, da le dobi svoje mleko in zelenjavno juhico. Čez dan tudi večkrat spi, zato se tista urica ne pozna tako zelo.

Da ne bom preveč tožil, lani je bilo hujše, predlani še bolj tako. Takrat precej manjši in precej glasnejši Gaj se je začel prebujati že ob petih, nato štirih, nato treh. Kot na kmetiji.

Kljub temu se sprašujem, kakšen je še smisel premikanja ure. Rusi so se odločili, da bodo celo leto na poletnem času. Večkrat so njihove odločitve dvomljive, ta poteza se vsaj meni zdi kar pametna.

Dovolj filozofiranja. Želodček je prazen. Ati mora kuhat.

 

Dobro jutro in dober tek.

 

Klikni tu in ustvari svoj spletni dnevnik!
Edinstveno obdobje, nepozabni spomini! Zabeleži vse mejnike in pomembne dogodke vaše družine v spletnem dnevniku. Deli jih z Ringarajino skupnostjo ali zakleni le zase.
Prijavite se ali pa se registrirajte, da boste lahko objavili komentar.
23.11.2011
Pri nas s 5 letnikom in 7 mesečnico vstajamo kot na kmetih :)
Prijavite se ali pa se registrirajte, da boste lahko objavili komentar.


Klikni tu in pokukaj v druge javne dnevnike!
Skupaj upamo, se veselimo, jočemo, rastemo...