|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

image

Kakšen bi lahko bil razlog za razdražljivost in nezbranost vašega najstnika, ki ima poleg tega še nekaj kilogramov preveč in se mu na notranji strani nadlahti pojavljajo rjavi madeži? Kaj lahko pomeni, če je vaša štiriletna hčerka prevelika in pretežka za svoja leta?

BOLEZNI IN TEŽAVE

Zgodnejše odkrivanje nosečniške sladkorne bolezni

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 27.6.2023
image

Nedavna študija je pokazala, da bodo v prihodnosti lahko gestacijski diabetes odkrili v zgodnji nosečnosti, kar bo zagotovo pomagalo pri preprečevanju zapletov.

PRIPRAVE NA ZANOSITEV

Pomanjkanje Omega 3 maščob: depresija in ADHD?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 26.5.2023
image

Omega 3 maščobe skrbijo za ravnovesje v našem telesu. Pomanjkanje naj bi se kazalo v poporodni depresiji in nastanku ADHD pri otrocih.

BOLEZNI IN STANJA

Sladkorna bolezen pri otrocih: kako jo odkriti?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 14.11.2022
image

Za sladkorno boleznijo oboleva vse več mlajših, celo s tipom 2, ki je bila značilna za starejše prebivalstvo. Za porast tega tipa pri otrocih so krivci debelost, hrana, polna sladkorjev, premalo telesne aktivnosti, morda tudi stres.

KUHARAJAMO

Zdrav rižev narastek z mandlji

Avtor: Andreja Obal | 23.9.2019
image

Rižev narastek je ena izmed sladic, ki me spremlja od otroških let in ki jo vedno z veseljem pojem. Zato ni čudno, da sem se v svojih začetkih kuhanja in pečenja lotila ravno priprave riževega narastka. Tole je moj recept.

image

Otroci, ki so za sladkorno boleznijo zboleli po sedmem letu, niso upravičeni do subvencioniranega senzorja. So otroci krivi, da so zboleli "prepozno"?

KNJIGARAJANJE

Jaz in diabetes – dva mojstra v kuhinji

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 27.10.2015
image

Dr. Karin Kanc, zdravnica internistka in diabetologinja, je skupaj z dietetičarko Tinko Gasser, pripravila vodič v prehranjevanju za ljudi s sladkorno boleznijo. Več o knjigi najdete v nadaljevanju.

BOLEZNI IN TEŽAVE

Diabetes in nosečnost

Avtor: www.diabetes.si | 13.11.2014
image

Včasih je diabetes pri nosečnicah veljal kot velika nevarnost, tako za mamo kot za otroka. Danes pa nosečnica z diabetesom lahko donosi otroka brez kakršnih koli zapletov, če skrbi za zdravje, prehrano in krvni sladkor vseh devet mesecev.

ZDRAVJE IN NEGA

Avtomatizirano odmerjanje inzulina

Avtor: Univerzitetni klinični center Ljubljana | 13.3.2013
image

V medicinski reviji The New England Journal of Medicine so bili februarja 2013 v strokovnem prispevku objavljeni rezultati prve zunajbolnišnične klinične študije z avtomatiziranim odmerjanjem inzulina, ki je potekala v taborih za otroke s sladkorno.

image

Ko v družino poseže bolezen, je to velik šok. Ko zboli otrok, starši naredimo vse, da bi mu bilo bolje. Strah zamenja pogum. Naučimo se živeti drugače, morda še bolj polno družinsko življenje. Preberite si zgodbo Štefka Bratkoviča.

STRAN 1 OD 2

Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...