|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

ZDRAVA HRANA V NOSEČNOSTI

Pomembni vitamini v nosečnosti

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.1.2024
image

V katerih živilih se nahajajo pomembni vitamini in hranila, ki jih mora zaužiti nosečnica?

image

Pomanjkanje železa je ena najpogostejših prehranskih pomanjkljivosti pri otrocih in se lahko kaže z različnimi simptomi. Dobro je, da starši znake prepoznamo čimprej, saj lahko pravočasno ukrepanje prepreči dolgoročne posledice na otrokovem zdravju.

ZDRAVA HRANA V NOSEČNOSTI

Magnezij in železo v nosečnosti

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 23.11.2023
image

V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali moramo nosečnica ta dva minerala dodatno uživati s pomočjo prehranskih dodatkov?

image

Ker vsi vemo, da je za rast in razvoj mladega organizma pomembna raznovrstna in uravnotežena prehrana, ki vključuje meso, ribe, jajca, mleko, sadje in zelenjavo, nas lahko upravičeno skrbi, če je otrok izbirčen.

PREHRANA NOSEČNICE

Idealen obrok za veliko železa v nosečnosti

Avtor: Klavdija Kosič, Boobee Foodee | 28.9.2023
image

Železo je nujno potrebno in ga je ob primanjkljaju v nosečnosti potrebno dodajati. Pri povečanju zaloge železa si lahko pomagamo tudi z nekaterimi živili, ki ga vsebujejo več. Preverite, katera živila so to.

image

Zadosten vnos železa je zelo pomemben za oba, nosečnico in novorojenčka v trebuhu, zato vsako nosečnico že takoj ob prvem pregledu napotijo na krvni test za preverjanje ravni železa v krvi, preiskave pa ponovijo tudi v drugem in tretjem trimesečju.

PREHRANA NOSEČNICE

Mora nosečnica jemati prehranska dopolnila?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 8.5.2023
image

Kar zaužije noseča ženska, zaužije tudi otroček v njenem trebuščku. In česar v telesu primanjkuje nosečnici, primanjkuje tudi njenemu razvijajočemu otroku.

ZDRAVJE IN GIBANJE

Kako spodbuditi zanositev (spočetje)?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 22.4.2023
image

Tudi s hrano lahko pozitivno vplivate na možnosti, ki jih imate za zanositev. Preverite, katero hrano je potrebno jesti, da boste lažje zanosile!

image

Kateri so najpomembnejši minerali za naše telo, kakšno funkcijo opravljajo in kateri so njihovi prehranski viri?

PRIPRAVE NA ZANOSITEV

Načrtovana nosečnost

Avtor: Otrok in družina | 2.3.2023
image

Čeprav je odločitev za otroka ena največjih odločitev v življenju, je tri četrtine nosečnosti še vedno nenačrtovanih. Ena izmed prednosti načrtovanja je, da lahko že mesece prej poskrbite, da bo otroku v objemu vašega telesa čim prijetnejše.

STRAN 1 OD 2

Okusna in "drugačna" govedina iz juhe
Marsikatera gospodinja se sprašuje, kako naj porabi kuhano govedino iz juhe. Za vas smo zbrali nekaj praktičnih nasvetov...
Lubenica – idealna prehrana za nosečnice
Lubenica je odlična osvežitev v vročih poletnih dneh, hkrati pa pomaga zmanjšati jutranjo slabost in je dobra za razvoj ...