|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

BLOGERJI

BLOG: Kdo ima težave s šolanjem na domu?

Avtor: Helena Primic | 1.9.2021
image

Je težava zgolj v tem, da starši s tem, ko svojega otroka šolamo na domu, s tem izkazujemo nezaupnico javnemu šolskemu sistemu? Je v sodobni demokratični družbi zares "kriminal", če se človek ne strinja s tem, kar ponuja javni sistem?

BLOGERJI

BLOG: Koronapoletje - moje najlepše poletje

Avtor: Helena Primic | 6.7.2020
image

Zavestno sem se odločila, da bo to koronapoletje moje najlepše poletje v življenju. Zato bom počela samo tiste reči, ki zdravo in bogato hranijo moje telo. Ki odpirajo in grejejo moje srce. Ki oživljajo mojo dušo, ki slavi življenje in vse živo.

UČENJE IN IGRA

Razvoj igre otroka

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 12.1.2019
image

Razvoj otrokove igre se pojavlja v različnih fazah - od funkcijske igre do igre s pravili in drugih višjih razvojnih ravni simbolne igre.

MAMIN KOTIČEK

BEREMO: Knjiga za Divjo žensko

Avtor: Helena Primic | 9.4.2018
image

Divja ženska tava po cesti življenja, neuhojeni, neutrjeni, blatni. Divja ženska mora ven. Izskočiti iz sebe. Iz kratkih bližnjic narediti romarsko pot. Zapustiti stare in varne steze in se potopiti v blato neznanega sveta.

BLOGERJI

BLOG: Pismo sodobni ženski

Avtor: Helena Primic, urednica Ringaraja.net | 8.3.2018
image

Tako da ob dnevu žena lahko mirne duše zapišem: res je, materinstvo je zelo pomemben del ženskega življenja, toda nikakor edini in nujno najpomembnejši. Kaj pa je zares najpomembnejše, ne glede na to, za katero področje življenja ženske gre?

image

Je vaš otrok že kdaj spuščal zmaja, ki ga je sam izdelal? V soboto ga pripeljite v Arboretum na otroško delavnico Gremo spuščat zmaja ali se v nedeljo skupaj z otrokom lotite izdelave vrtnega škrata.

UČENJE IN IGRA

NaturePlay

Avtor: Helena Primic | 14.4.2017
image

NaturePlay – Take Childhood Back je večkrat nagrajeni dokumentarec, ki predstavlja skandinavski koncept učenja, življenja in igre v naravi, kot protiutež pa postavi ocenjevalni in izjemno stresni šolski sistem, pogojen z ameriško kulturo.

PROSTI ČAS

Najboljša vzgojiteljica

Avtor: Helena Primic | 10.4.2017
image

Sodobni starši se velikokrat ujamemo v pretirano načrtovanje ter nadzor otrokovega prostega časa in prihodnosti. Ter tako pozabimo na najboljšo vzgojiteljico – naravo.

PARTNERSTVO IN ODNOSI

Navezanost in neodvisnost v partnerstvu

Avtor: Anja Kovačič, spec.zakonske in družinske terapije | 6.9.2011
image

V vsakem partnerstvu gre za nenehno valovanje med dvema stanjema – biti neodvisen in samozadosten ter dovoliti si ranljivost in bližino. Je možno najti točko med bližino in samostojnostjo in jo ohraniti?

image

Zemljo častim vsak dan. Tako kot sonce, vodo, ljubezen, zrak, ljudi, živali, rastline, vse kar je okoli mene, vidnega in nevidnega. Če želimo, da naravo spoštujejo in častijo tudi naši potomci jim moramo dati možnost, da so z njo v stiku.

STRAN 1 OD 2

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...